Egészséges talajok, kiváló minőségű és ellenálló szőlő, kivételes terroir borok - Mit ad nekünk a bio(dinamikus) gazdálkodás? Akár a környezeti felelősségvállalás filozófiája vonz, akár az ősi gyakorlatok iránti érdeklődés, vagy az a vágy, hogy minél kevesebb beavatkozással készült borokat kóstolj, a bio- és biodinamikus borok világa gazdag ízeket és élményeket kínál, amelyek felfedezésre várnak!
Olasz meló – A lány aki fittyet hány a DOCG-re…Szicília. Krémesen kavargó gelato, nap szívta sós haj, homokos tengerpart, tengeri herkentyűk, maffia. Kinek mi jut eszébe… De mi van, ha azt mondom, hogy frappato? Valamilyen titkos kód, vagy fedőnév lehet?
Bio, biodinamikus vagy épp organikus … Mit is jelent mindez a a borászvilágban? A 21. század trendi szóhasználatának valóságos tartalmára kerestem a választ a DiVino Gozsdu udvarban a Juniborászok segítségével.
Természethű borokhoz természetes ételekkel vár a Mitiszol FesztiválAz vagy, amit megiszol – hirdeti a Mitiszol Fesztivál jelmondata. A rendezvényen több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült ételeket is kóstolhatnak majd a látogatók. Nézzük, milyen harapnivalók várnak a Millenárison november 12-én!
Természethű tudás – Borkollégium Organikus és biodinamikus borok mesterkurzusA Terra Hungarica, a Terroir Club és Kató András neve mára összefont a természethű borok fogyasztásának és készítésének népszerűsítésével. András és Nemes Richárd tartottak nagyon tanulságos, beszélgetős kóstolót a Borkollégiumban, beharangozva a közelgő Mitiszol Fesztivált.
Van egy jó hírünk, ha neked sem mindegy, mi van a poharadban!11 borvidék, közel 30 borászatának 100 természethű bora mutatkozik be november 14-én, szombaton a Millenárison a Mitiszol Fesztiválon, ami nem csak egy megszokott borkóstoló lesz. Azt is elmondjuk, miben lesz más, mint a többi!
Ez egy másik borvilágSzombaton rendezték meg a Mitiszol, természetes italok fesztiválját az Akvárium Klubban, ahol már a pohár is nagyban eltér a borkóstolókon megszokottaktól.
WineAge kóstoló a New York CafébanSummarium - Az újvilági borok kereskedelmével foglalkozó cég, a WineAge Kft. régi és újonnan érkezett tételeiből tartott exkluzív borkóstolót az ötcsillagos Boscolo Budapest luxushotel épületében található New York Café Vörös Szalonjában. A rendezvényen prominens személyek, magas beosztású vezetők vettek részt, a Borászportál pedig mint szervező és médiapartner volt jelen az eseményen.
Dél-Amerika állócsillagai: O. Furnier és EmilianaBorajánló - Az újvilági borok megosztják a hazai borfogyasztó társadalmat. Egyik fele idegenkedik tőlük, a másik fele viszont egyenesen rajong e tételekért. Az áruházak alsó polcait elárasztó olcsó, silány, agyon adalékanyagozott borok miatt kialakult bizalmatlanság azonban mégis, mintha óvatosan, centiről-centire mérséklődni kezdene. Ehhez szeretnénk most mi is hozzájárulni Dél-Amerika két prémium borászatának, az O. Furnier és az Emiliana pincészetek bemutatásával.