A hétvégén Őszi Gasztroséta EtyekenOktóber 24-25-én Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. A Gasztrosétányon mindkét nap 10 órától nyitnak ki a pinceajtók és a Piknik Kódex útmutatásait betartva, az egyes helyszínek befogadóképességét figyelembe véve várják a kikapcsolódni, kóstolni, e-bike-túrázni vágyókat.
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonrólŐszi boros ajánlatok melegebb és hűvösebb napokra egyaránt. Rengeteg érdekesség és kedvezmény, ráadásul mindet megrendelheted otthonra anélkül, hogy kiszállnál a kedvenc fotelodból! Ne hagyd ki őket!
Őszi gasztroséta és és élményszüret Etyeken!Október 19-20-án Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. A Gasztrosétányon mindkét nap 10 órától lehet élményeket szüretelni: az Újhegyen nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várnak minden kedves vendéget. Ebben az időszakban a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni.
Ősszel is trendi marad a rozéBeköszöntött az ősz, és ugyan elmúlt a nyári hőség és a jeges italok ideje, de a rozék népszerűsége ilyenkor is töretlen. Kicsit visszaidézik a nyarat, de a szezonális fogások mellé is remekül párosíthatóak, a Nagygombos Borászat legalábbis kitartóan hisz abban, hogy a rozé nem egy egyévszakos történet – sem a borban, sem a gasztronómiában.
Van pár tökös receptünk!A szezon és az októberi hangulat egyik legmeghatározóbb alapanyaga minket is megihletett: össze is gyűjtöttük szerkesztőségi csapatunk tagjainak kedvenc tökös receptjeit, amiket tökös borokkal párosítottunk.
Kóstold meg Magyarországot ősszel is!Az utazás nem érhet véget a nyárral, hiszen az ősz is számos felfedezésre váró hazai kincset rejt, főként, ha a gasztronómiai élményekre gondolunk. Miről szól az ősz? Vibráló meleg színekről, az évszak szezonális ízeiről, fűszeres és meleg illatokról, a hangulatról. Ezekből Magyarország rengeteget tartogat minden tájegységén.
A hűvös estéket vadító vörösekkel vészeljük átVisszavonhatatlanul, gyönyörű színekkel megjött az ősz, és ezzel eljött a vörösök ideje. Annak ellenére, hogy van jó néhány kékszőlő fajta, amelynek borát nyáron is lehetne fogyasztani, kicsit ódzkodunk ettől a lehetőségtől. Pedig egy könnyed kadarka, ropogósabb típusú kékfrankos, zweigelt, laza portugieser, de akár egy érett pinot noir is gond nélkül belefér egy hűvösebb nyári esetébe.
Van-e élet Füreden a Borhetek után?Rendezvényről rendezvényre járva, fesztiválokon kóstolgatva egy idő után vágyik az ember egy kis nyugalmas iszogatásra, békés elcsendesedésre, igazán eggyé válni a borral. Ebben a nagy sietésben van egy ilyen hely, ahol minden együtt van az igazi kikapcsolódáshoz, újratöltődéshez.
Jubilál az Etyeki Piknik - Rókusfalvy Pállal beszélgettünkHihetetlen, de a szeptember 2-3-án megrendezendő Őszi Etyeki Piknik már a huszadik a sorban. Jó mulatság lesz!