Az őszi-téli szezonban a Gasztrosétányon három tematikus eseménnyel is készülnek, hogy a januári Piknikig se maradjanak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. Ezek közül elsőként az október 24-25-i Őszi Gasztroséta következik, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve alapján megalkotott Piknik Kódex szabályai szerint várják a vendégeket az etyeki Újhegyen, amely lehetővé teszi a biztonságos és kulturált kikapcsolódást.
A programok és az izgalmas gasztronómiai kínálat mellett minden helyszínen feltüntetik annak befogadóképességét is, erre érdemes a vendégeknek is odafigyelni a programjaink szervezése közben.
Az őszi időszak ínyenc különlegessége, hogy a szüret végén lehet mustot és murcit is kóstolni, az ételkínálat pedig sosem hagyott még kívánnivalót maga után Etyeken; sváb község létére kiváló palóclevest főznek itt, de az őszi időszak miatt elmaradhatatlan sütőtökkrémlevest is lehet majd kóstolni, hogy a tökös-mákos rétest ne is említsük! A gasztronómiai élmény mellett igazi kirándulós programokkal is készülnek az etyekiek: 20 e-bike áll rendelkezésre a kétórás vezetett kerékpártúrákhoz, a szabadtéri galériában nem csak a fotógráfusok remekeit tekinthetjük meg, hanem nyomtatott portrét is készítenek nekünk, de chill, organic zenét is hallgathatunk Szepesvari jóvoltából.
Az Őszi Gasztroséta után Libadalommal jelentkeznek a szervezők - amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz Budapest Szőlőskertjébe látogatni:
Őszi Gasztroséta 2020. október 24-25.
Libadalom a Gasztrosétányon 2020. november 14.
Advent a Gasztrosétányon 2020. december 12.
Az alábbi részletes anyagban közöljük az Őszi Gasztroséta pincéinek programját és kínálatát:
Aubergine Pince (Férőhelyek száma: 100 fő)
10.30-kor és 15.30-kor Közös padlizsánkrém-készítés!
Etyeki padlizsánkrém és zakuszka
Sütőtökleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal
Pulled pork szendvics, hot-dog, grill kolbász és Ratatouille
Grilltarja és grillcsirkemell és sült krumpli
Milán Pince (Férőhelyek száma: 20 fő)
Palócleves és székelykáposzta
Almás és meggyes pite
Házi szörpök és limonádék, pálinkakóstoló
Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet (Férőhelyek száma: 60 fő)
Töltike szőlőlevélben
Húsgombócos paraszt csorba
Miccs faszénen sütve
Tarpa pálinka, Csíki sör és a Sobol pincészet borai
Árpás Laci Sonkamester Pincéje (Férőhelyek száma: 150 fő)
2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
Délvidéki ízek, kemencés és grillételek
Halmi Pince (Férőhelyek száma: 12 fő)
Termelői folyóborok
Kistermelői pálinkák, illetve szörpök, kézműves ecetek kóstolója és vására
Kácsor „Kíra” Pince (Férőhelyek száma: 60 fő)
Libatepertőkrémes kenyér,
Házi rétesek és sütemények, kézműves juhtúrós pogácsa
Gyümölcspálinkák és borok kóstolója
CataTony Photo (Férőhelyek száma: 6 fő)
Szabadtéri fotógaléria
Portrékészítés és -nyomtatás a helyszínen
bOrbara Présház (Férőhelyek száma: 20 fő)
Sütőtökkrémleves grissinivel
Csirkemell steak szilva chutney-val és csicseriborsó fánkkal
Tökös-mákos rétes
Almás-rebarbarás tarte
Sütőtökös-fahéjas-sajtkrémes macaron
Birsalma mousse brownieval
Kovászos-tepertős pogácsa
Tátrai Pincészet (Férőhelyek száma: 20 fő)
A pincészet borainak kóstolója és vására
Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra termékei
Rezeda Terasz (Férőhelyek száma: 100 fő)
Babgulyás és édesburgonya-krémleves
Marhatokány burgonyafánkkal és cigánypecsenye
Csirkés tortilla és roston csirkemell
Rizsfelfújt házi szőlőlekvárral
Etyeki borok, must fröccsel és forralt bor
Rezeda present's: Deep Weekend
Chill, ambient, deep, melodic, organic house zene: Szepesvari
IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek) (Férőhelyek száma: 30 fő)
A pincészet borainak kóstolója és vására
Berényi Pince (Férőhelyek száma: 30 fő)
STELÁZSI – házias ízelítő a vidék ízeivel:
Konfitált, tépett szarvascomb, erdei lekvárral, házi BBQ-szósszal
Forró sütőtökös finomságok
Boros tea
Birsalmasajt-variációk
Debreczeni Pince: Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Férőhelyek száma: 500 fő)
Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
Grillételek
Szilvás gombóc
Must és murci
Harmonikazene mindkét nap: 13.00–17.00 között
Dvorák Pince (Férőhelyek száma: 90 fő)
Újhegyi betyárleves
Csülkös-körmös pacal
Sült csülök, grillvariációk és tepsis, hagymás tarja
Etyeki Sajtútállomás (Férőhelyek száma: 30 fő)
Raclette
Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
Rókusfalvy Birtok: (Férőhelyek száma: 150 fő)
11:00 Vezetett, 2 órás e-bike-túra akár az egész családnak
14:00 Pincetúra – 4 boros kóstolóval
Újborkóstoló és a Rókusfalvy Fogadó kiváló fogásai
Buzál-Mórocza Pince (Férőhelyek száma: 30 fő)
A pincészet borainak kóstolója és vására