Legyen olyan az étel, hogy bárki megláthassa benne a szépetAz Araz Étterem borvacsorái mindig kivételes gasztronómiai élményt nyújtanak. Barka Áron séf mesterien hangolja össze az ételeket a kiválasztott borokkal, így az ízek, textúrák és a látvány tökéletes harmóniájában születnek meg ezek az emlékezetes párosítások. Az ősz első borvacsoráját az Oremus Pincészet boraival összhangba hozott fogások nyitották meg.
Szőlőből nyert egészség - Próbáld ki a vinoterápiát!A bor nemcsak elfogyasztva okoz kellemes perceket, a vinoterápia évezredek óta hozzájárul az emberi szervezet pozitív működéséhez. Lássuk, miként használták a bort régen és ma a gyógyászatban és a szépségiparban.
Édes vagy nem édes? A borok cukortartalmaÉrzékszervileg nem mindig könnyű meghatározni, hogy az édesnek érzett bor valóban édes-e, sok száraznak tűnő bor pedig édesebb, mint gondolnánk. Hogy is van ez pontosan?
Ferenc Pápa áldását adta a magyar borraA karácsonyi ünnepi időszak részeként december 27-én, Szent János napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa audiencia keretein belül apostoli áldását adta a Tokajira és általában a magyar borra.
“Aki kézbe fogja, nem akarja elengedni” - Saját boros kelyhe lett a Tokaji AszúnakAz ASZÚGLASS szakmai premierjén ismerhettük meg a világszínvonalú Halimba Crystal által fejlesztett új boroskelyhet, amely még magasabb szintre emeli az aszú kóstolás élményét.
Fiatal Tokaji aszú évjáratok - A Winelovers Wine Awards mesterkurzuson több izgalmas évjárat tételeit hasonlíthattuk összeA 2023-ban második alkalommal megrendezett Winelowers Wine Awards tesztjét több izgalmas mesterkurzus is színesítette. Ha egy ilyen alkalmon a téma a Tokaji aszú, akkor az mindig garantálja a telt házat. Most sem volt ez másképp, a kóstolóterem zsúfolásig megtelt, hiszen a 3 napos esemény legnépszerűbbje volt ez a „Fiatal Tokaji aszú évjáratok” mesterkurzus. Nem is csoda is, hisz a sorban 13 aszú szerepelt, ráadásul nagyon jó koncepció mentén csoportosítva, hiszen több izgalmas évjárat tételeit lehetett egymás mellett kóstolni, és elmélyedni az egyes évjáratok adta különbségekben.
Infografikákon minden a furmintrólNéhány éve egy közkedvelt infografika-sorozatban szedtük össze, hogy mi mindent érdemes tudni Magyarország egyik legfontosabb fajtájáról. Elevenítsd fel a tudásod: hiszen még tart a furmint február!
Ilyen volt a Disznókő Kapi Vineyard 2017 Tokaji 6 Puttonyos AszúIdén 30 éves a Disznókő Szőlőbirtok. A pincészet által eddig elért eredmények megünneplésére egy olyan borral készültek, amely a legszebben mutatja be a kivételes termőhelyben rejlő páratlan lehetőségeket, egyúttal az általuk képviselt minőség és a Disznókő stílus tökéletes kifejezése is, amit erőteljes minerális karakter és káprázatos frissesség jellemez.
5 magyar bor, amit szívesen ittatok 2020-banA Winelovers Webshopnak nemcsak a vásárlói köre, hanem a borválasztéka is évről évre nő: egyre több kiváló hazai és külföldi tétellel találkozhattok. Sokféle bort szerettek, de - a korántsem reprezentatív felmérésből - markánsan kirajzolódik, hogy egyrészt a hazánkban őshonos fajták, a nagy tradícióval rendelkező stílusok, valamint a villányi borvidék bordói típusú vörös házasításai abszolút viszik a pálmát.