Édes élet - Mi a közös a festői szépségű Béres Szőlőbirtok és a Szamos Csokoládé Műhelye között? Mindkettő hátterében egy-egy magyar családi vállalat áll, akik a maguk területének kiváló képviselői. Mindkettő a legmagasabb minőségre törekszik, és mindketten elkötelezettek a kiváló borok és csokoládék iránt. Ez a két szerelem, a bor és a csokoládé ihlette a Béres Szőlőbirtok és a Szamos közös „Bor és csokoládé” kurzusát.
A tanfolyamon minden résztvevő saját kezűleg készíti el a finom kézműves pralinékat; a folyamat része a csokoládétemperálás, a bonbon-öntés, a krémkészítés és a töltés. Különböző technikákkal olyan különleges finomságokat készíthetnek, mint a Tokaji Aszús- marcipános praliné, aszúban áztatott szőlőszemekkel megbolondítva vagy a Magita Cuvée-vel ízesített fehércsokoládés krémbonbon, melynek íze remekül egybeolvad a keserű csokoládéval. A kivételes kurzus részeként a borászat vezetője, Regéczy-Béres Melinda vezetésével gondolatban ellátogathatnak Tokaj-Hegyalja páratlan szépségű kicsiny településére, a Béres Szőlőbirtoknak otthont adó Erdőbényére. A résztvevők egy öt boros kóstoló során ízelítőt kaphatnak a Béres borokból, a száraz sárgamuskotálytól az 5 puttonyos aszúig, miközben sok érdekességet is megtudhatnak a tokaji borok világáról. A Bor és csokoládé kurzus résztvevőinek minden bizonnyal emlékezetes élmény lesz a fenséges fehérborokból, ízletes csokoládéból és mennyei marcipánból készült finomságokkal való ismerkedés.
Október hónapban meghirdetett kurzusok időpontjai: október 5. és 19. szombat 16 óra