A legboldogabb hely a Földön sosem az olcsóságáról volt ismert. Az egy főre szóló felnőtt jegy a Disneyland-be most éppen 28.500 és 36.000 forint között mozog attól függően, hogy az év melyik napján vagyunk ott.
A 21 Royal, a saját bemutatkozása alapján, nem egyszerűen egy étterem, hanem egy teljesen új ablak a világra. Ahhoz, hogy bárki beléphessen, a Disney rajongóknak ki kell bérelniük az egész helyet, maximum 12 főre, 15.000 dollárért (4 500.000 forint, de nyugi, ebben az adó és a borravaló is benne van). Így anélkül szédülhetünk el, hogy felültünk volna a körhintára.
Jeff Anderson, a Robb Report nevű ultraluxus-életmód magazin munkatársa az egyike azon keveseknek, akik ettek ebben az étteremben. Ő így ír a helyről:
„Amkor megérkezel, nagyon felékszült lakály fogad a tökéletesen diszkrét személyzettel (akik közül sokan az ingatlanfejlesztésben és magánotthonokban szerezték a tapasztalataikat), és bekísér a feldíszített, korlátokkal lezárt lépcsőházba, amely Walt és Lilian Disney privát rezidenciája volt. A belső tér az empire stílus elegnaciáját vegyíti az otthonos komforttal, például egy pár domborművei, amelyek azokat a kastélyokat ábrázolják, amelyek a Szépség és a Szörnyeteg ikonikus otthonát isnpirálták, egy park közepén. Ez egy olyan világba röpít minket, ami tele van színpadias meglepetésekkel.”
Azt is megjegyzi, hogy a sommelier-k nem csak ajánlják a borokat, de a Disney történelemről is mesélnek (mind a park, mind a házaspár történetéről).
A Dining Guide szintén a napokban írt arról, hogy hamarosan a mozikba kerül A szépség és a szörnyeteg legújabb változata és ennek köszönhetően a Disney Pop Up éttermet szentel a legendás mesének. Az étterem az anaheim-i Disneyland Parkban, Red Rose Taverne néven nyitott meg. Ami a kezdeti sikereket illeti, elég annyit elmondani, hogy a pop up étterem előtt többórás sorok kígyóznak a múlt hétvégi nyitás óta, és a műanyagpoharak, amelyekben egy piros rózsa lakozik, már most elfogytak.
Mi az a Pop Up étterem?
A séfeknek, belsőépítészeknek és az egész stábnak alkotói szabadságot biztosítanak, emellett a vendégek számára is buli, hiszen nem csak a helyszín, de az estek témái is állandóan változnak. Nem kell eldönteni, hogy egzotikus, kozmopolita, vagy helyi specialitásokra épülő “lokálpatrióta” konyha működjön az étteremben, hiszen a séma bármikor megváltoztatható. Az pedig különösen érdekessé teszi a Pop-Up vacsorákat, hogy nem csak kulináris, de szociális élményt is nyújtanak: bár baráttal is érkezhetnek a vendégek, hála a barátságos és közvetlen atmoszférának új ismeretségek szövődhetnek.