Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Bor és Piac szaklap az Egri Borkertet, ahol a borvidék ismert pincészetei mutatják be tételeiket. Az esemény november 14-én, szombaton délután négy órakor kezdődik a budapesti Astoria Hotelben.
A borvidéket 20 ismert pince képviseli: Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Balga Családi Pincészet, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Böjt Borászat, Dávid Borház, Egri Korona Borház. Gajdos Pincészet, Gróf Buttler Borászat, Hagymási Pincészet, Havas & Timár Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Nyolcas és Fia Borház, Petrény Borászat, Pók Tamás Pincéje, St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, Tarjányi Pince, Thummerer Pince, Varsányi Pincészet, Vincze Pincészet.
A sétáló kóstolót megelőzően zártkörű szakmai találkozót is rendeznek, melyen Pál Sándor, az Egri Hegyközségi Tanács elnöke az Egri Borvidék múltjáról, jelenéről, jövőjéről, Bozzai Zsófia, a Bor és Piac főszerkesztője a borfogyasztási szokások változásáról, Csutorás Ferenc, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok borásza Eger hagyományairól és a haladásról, Dr. Pók Tamás az Egerben termelt autentikus borokról, Adamovich Károly, a Gróf Buttler Borászat borásza az egri termékleírás fogyasztói értelmezéséről, Csányi Gergely szőlész-borász szaktanácsadó pedig a lengyel borpiac és az egri borok viszonyáról tart majd előadást.