A pilismaróti tejesemberInterjú - "Én hiszem azt, hogy egy szinte egész évben szabadon tartott és legeltetett jószág finomabb és vitamindúsabb tejet ad, mint egy betonistálló neonfényében felnevelt állat" - állítja Rétki Gábor, akinek termékeit előszeretettel használják az ország legjobb éttermei. Off-topic sorozatunkban ezúttal a pilismaróti tehenészet első emberét mutatjuk be olvasóinknak.
Béres Melinda: kívülről úgy tűnhet, semmi gondom sincsPortré - A gyógyszergyártástól a borászkodás felé forduló Béres Melindával, a Béres Szőlőbirtok és Pincészet ügyvezető igazgatójával, Jánoki-Kis Viki beszélget családról, szemléletről, borokról, írásról, örökségről.
Mit itat velünk az ifjabb Szepsy?Beszámoló a legutóbbi Borjour-os rendezvényről - A mádi Szent Tamás Pincészet főborásza, ifj. Szepsy István három év munkájának eredményét mutatta be a legutóbbi Borjour Mini kóstolón. Míg ásványos, dűlőszelektált borait ittuk, és szakmai alapokon nyugvó filozófiai értekezését hallgattuk, hamar eljutottunk arra a következtetésre, hogy "ez az alma roppant közel esett a fájához".
Predesztinált siker: Felszentelték a félmilliárdos Günzer Tamás PincészetetVillány - Szarvasmarha tenyésztőből elismert borász, talpalatnyi családi szőlőből negyvennégy hektáros birtok, kispincéből ezerkétszáz négyzetméteres komplexum. Villányban jártunk az idősebbik Günzer testvér új feldolgozójának átadó és felszentelési ünnepségén.
Bazaltborok újratöltvePincelátogatás - Csapatunk ezúttal a Badacsony szívébe látogatott el, hogy végigkóstolja a Laposa Pincészet tavalyi szüretből született borait. Tüzes rizlingek, színvonalas gasztronómia, építészeti díjakkal kitüntetett borászat – mindez könnyen leveszi lábáról az idelátogatót. A képet azonban egy kellemetlen jogvita árnyalja: kié lesz végül a Laposa márkanév?