Rozé stílusok a világban - Tudd meg, hogy melyik a kedvenced! 4. Rich rozékA rozéra a mai napig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egyszerűbb, kevésbé szofisztikált bortípusra. Pedig a rozék korántsem egyformák! Bemutatjuk a Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által meghatározott négy legfőbb stílust.
Rozé stílusok a világban - Tudd meg, hogy melyik a kedvenced! 3. Fruity rozékA rozéra a mai napig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egyszerűbb, kevésbé szofisztikált bortípusra. Pedig a rozék korántsem egyformák! Bemutatjuk a Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által meghatározott négy legfőbb stílust.
Rozé stílusok a világban - Tudd meg, hogy melyik a kedvenced! 2. Crisp rozékA rozéra a mai napig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egyszerűbb, kevésbé szofisztikált bortípusra. Pedig a rozék korántsem egyformák! Bemutatjuk a Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által meghatározott négy legfőbb stílust.
Rozé stílusok a világban - Tudd meg, hogy melyik a kedvenced! - 1. Blush rozékA rozéra a mai napig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egyszerűbb, kevésbé szofisztikált bortípusra. Pedig a rozék korántsem egyformák! Bemutatjuk a Jennifer Simonetti-Bryan Master of Wine által meghatározott négy legfőbb stílust.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 6. Újvilági kitekintésJól megérdemelt egy hét pihenő után folytatódott a WSET 3 kaland - méghozzá azzal a témával, amiben innen Magyarországról talán a leghatalmasabb segítség egy ilyen szervezett kurzus.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 5. Érkeznek az olasz borokA borkóstolás jó szórakozás, de az első hétvége harmadik napjának reggelére azért már érzed, hogy egyben kemény munka is. Nap mint nap szinte képtelenség lenne ennyi új impulzust befogadni, de szerencsére ez után a nap után egy hét szünet következik, amikor fel lehet tölteni az elmét és az érzékszerveket is.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 4. Franciaország borairólAhogy már beszámoltam róla a sorozatom előző cikkében, a kurzus első napjának végén elkezdtük azt a bortermelő régiók szerinti utazást, melynek 10 leckéje a következő három teljes alkalmat kitölti. A második nap teljes egészében a borászat világának egyik legnagyobb hírnevű szereplőjéről, Franciaországról szólt.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! 3. A borkóstolás magasfokaAz előzetes terveknek megfelelően, a tananyagból már készülve érkeztem a WSET 3 kurzus első napjára.