Kékfrankos – A kihagyott ziccerKözép-Európában (egyúttal a világon is) Magyarországon terem a legtöbb kékfrankos szőlő, és itt készül belőle legnagyobb mennyiségben bor is. Ezentúl hazánk kínálja a geológiai és klimatikus viszonyok legszélesebb spektrumát, ennek köszönhetően a fajta bora sokféleképpen készíthető el, így ki tudná elégíteni a most divatos trendeket. Az a tény, hogy a nemzetközi bormédiumokban megjelenő szakértők kifejezetten Ausztriához kötik a fajtát, azt jelenti, hogy mind stílusban, mind minőségben és marketingben van hová fejlődnünk, melyhez ezúton szeretnék hozzájárulni egy „sokat kóstolt” borturista szemszögéből.
Aromatic adventures in the BükkHow could this neglected wine region find its identity and success? Our guest writer looks for possibilities via personal experience.
Somló, egy borturista szemszögébőlA Somlói Borvidék adottságai és lehetőségei elvitathatatlanok. Mik teszik igazán izgalmassá a borvidéket és mi lehetne jobb egy borturista számára? Erre keresi a választ díjnyertes vendégszerzőnk.
Champagne Rózsaszín PárducaRövid kitekintés a rozéborok világnapja (június 25 vagy az USA-ban nagyon komolyan vett, már-már világnappá váló június 12) előtt, hogy könnyebb legyen a választás azoknak, akik buborékosokkal szeretnek ünnepelni.
Tokaj – The Progress and its Unforgettable RootsTokaj wine region is a stunning place for wine enthusiasts providing unique history, exciting geology and wide range of styles that cannot be explored based on supermarket or wine shop purchases. It is a place which must be visited to feel the elementary force of the traditional Tokaj wines, which are now persona non gratas, however it should be borne in mind that the new-wave Tokaj wines are rooted from their inheritage.
Hasonmások és elfajzottak II. rész: kékszőlőkÖsszehasonlító borkóstoló – néhány kárpát-medencei fajta helye a világban. Sorozatunk második részében a világfajtákhoz hasonló kékszőlőinket kívánjuk bemutatni.
Hasonmások és elfajzottak I. rész: fehérszőlőkÖsszehasonlító borkóstoló: néhány kárpát-medencei fajta helye a világban
Rock & Bor - a bor korunk zenéibenA szőlő, mint növény, a szőlőfürt és az abból készült finom bor művészek sokaságát ihlette meg minden műfajban, egészen az ókori Dionüszosz-ünnepektől napjainkig.