Babits Pincészet, Tokaji Aszú 6 Puttonyos Aszú 2014
A furmint és a hárslevelű szőlőfajtánál bekövetkezett nemes rothadás (botritis cinerea) következtében kialakuló aszúszemekből készült és tölgyfahordóban több éven keresztül érlelt Tokaji Borkülönlegesség. Ez a 10 és 6 esztendős bor már önmagáért beszél, borversenyek állandó győztesei és a világ összes nemesédes borai között is kimagaslóan megállják helyüket és képviselik magas szinten Magyarországot, Tokaj – Hegyalját. Élvezeti értékük 10-12C-on a legkirályibb. Különleges alkalmak megkoronázásaként ajánljuk fogyasztani, desszertek és sárgabarckos ételek mellé.
Alkohol: 13%vol.
Cukor: 185 g/l
Sav: 10,6 g/l
A család Tokaj-Hegyaljához kötődő története egészen IV. Béla koráig nyúlik vissza, amikor olasz telepesekként kerültek Hegyaljára (akkor még Stipula néven), hogy meghonosítsák a szőlőművelés és borkészítés modern technológiáját. A borászati tradíció nemzedékről nemzedékre szállt, aminek folytonossága ma is tart.
>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.