Megszólítja az embereket: legyen akár ünnep vagy egy egyszerű hétköznap - Mi a pezsgő sikerének titka? A pezsgőkultúra régóta jelen van Magyarországon, de a buborékos ital szerepe az utóbbi évtizedekben még inkább felértékelődött. Talán nincs is olyan szeglete az országnak, ahol ne készítenének pezsgőt, a vásárlók egyre edukáltabbak a témában, és keresik a hagyományos palackos érleléssel előállított tételeket. Kétségtelen ugyanis, hogy a legnagyobb minőségű pezsgők így készülnek, a jellegzetes élesztős jegyek, amiért annyira szeretjük a pezsgőt, a hosszabb ideig - leginkább minimum 24 hónapig - tartó seprőntartás során alakulnak ki. Mi az oka annak, hogy ilyen sokan készítenek ma pezsgőt hazánkban, és milyen az igazán jó pezsgő? Cikkünkben többek között ezeket a kérdéseket járjuk körül a Törley Pincészet, a Garamvári Szőlőbirtok és Bodrog Borműhely egy-egy képviselőjének segítségével.
Pezsgő adómentesen - Ne hagyd ki ezt a páratlan karácsonyi ajánlatot!Egy üveg pezsgő az ünnepet és egyben a sikerek elismerését is szimbolizálja, így tökéletes választás üzleti kapcsolatok erősítésére vagy a munkatársak, partnerek megajándékozására. Ráadásul idén is adómentesen ajándékozhatjuk, ha közvetlenül a termelőtől vásároljuk meg!
Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést!A bort az íze mellett természetes savtartalma miatt is használjuk a főzés során. Az alkohol pedig, amelynek nagy része elpárolog, segít megnyitni a hozzávalók ízmolekuláit, és a zsírok lebontásában is szerepet játszik. Érdemes úgy is gondolnunk a borra, mint egy olyan hozzávalóra, amely gazdagabb és mélyebb ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.
Édes vagy nem édes? A borok cukortartalmaÉrzékszervileg nem mindig könnyű meghatározni, hogy az édesnek érzett bor valóban édes-e, sok száraznak tűnő bor pedig édesebb, mint gondolnánk. Hogy is van ez pontosan?
Milyen trendek várhatók a borvilágban 2024-ben?Minden év elején kíváncsian várjuk a szakértők és elemzők újabb trendekre vonatkozó megállapításait a borpiacon. Fogyasztóként is érdemes tudnunk ezekről, de ha a borágazatban dolgozunk, akkor alapvető, hogy tájékozódunk arról, mi várható a következő időszakban.
Neked melyik buborékos ital a kedvenced?Elindította első belföldi kampányát a Magyar Bormarketing Ügynökség. A Buborékok nyara elsősorban az Y és Z-generáció tagjait célozza meg.
Rendhagyó mesterkurzus sorozat a Borkollégiumban - Indul a Cava Academy!A cava mind a Champagne-hoz, mind pedig a világ egyéb pezsgőihez képest egy teljesen más, új dimenziót nyit: gyümölcsös aromatikái lenyűgöznek, visszafogottan autolitikus tónusai pedig sokkal befogadhatóbbak az egyszerűbb stílust kedvelők számára is.
Sauska: két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő VilágbajnokságonA Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) a legnagyobb prezstízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, amelyen kizárólag pezsgőket értékelnek. Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén az érmekért.
Termelői pezsgő után itt a termelői borpárlatA legfrissebb jövedéki törvény módosítás lehetővé teszi a bortermelők számára a kistermelői pezsgő előállítása mellett a borpárlat készítését és forgalmazását. Ezzel a bortermelők újabb lehetőséget kaptak arra, hogy választékukat színesíthessék, a kóstoltatások során újabb, a fogyasztók számára érdekes és izgalmas tételeket tölthessenek a kóstoló poharakba.