Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést!A bort az íze mellett természetes savtartalma miatt is használjuk a főzés során. Az alkohol pedig, amelynek nagy része elpárolog, segít megnyitni a hozzávalók ízmolekuláit, és a zsírok lebontásában is szerepet játszik. Érdemes úgy is gondolnunk a borra, mint egy olyan hozzávalóra, amely gazdagabb és mélyebb ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.
Édes vagy nem édes? A borok cukortartalmaÉrzékszervileg nem mindig könnyű meghatározni, hogy az édesnek érzett bor valóban édes-e, sok száraznak tűnő bor pedig édesebb, mint gondolnánk. Hogy is van ez pontosan?
Milyen trendek várhatók a borvilágban 2024-ben?Minden év elején kíváncsian várjuk a szakértők és elemzők újabb trendekre vonatkozó megállapításait a borpiacon. Fogyasztóként is érdemes tudnunk ezekről, de ha a borágazatban dolgozunk, akkor alapvető, hogy tájékozódunk arról, mi várható a következő időszakban.
Neked melyik buborékos ital a kedvenced?Elindította első belföldi kampányát a Magyar Bormarketing Ügynökség. A Buborékok nyara elsősorban az Y és Z-generáció tagjait célozza meg.
Rendhagyó mesterkurzus sorozat a Borkollégiumban - Indul a Cava Academy!A cava mind a Champagne-hoz, mind pedig a világ egyéb pezsgőihez képest egy teljesen más, új dimenziót nyit: gyümölcsös aromatikái lenyűgöznek, visszafogottan autolitikus tónusai pedig sokkal befogadhatóbbak az egyszerűbb stílust kedvelők számára is.
Sauska: két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő VilágbajnokságonA Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) a legnagyobb prezstízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, amelyen kizárólag pezsgőket értékelnek. Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén az érmekért.
Termelői pezsgő után itt a termelői borpárlatA legfrissebb jövedéki törvény módosítás lehetővé teszi a bortermelők számára a kistermelői pezsgő előállítása mellett a borpárlat készítését és forgalmazását. Ezzel a bortermelők újabb lehetőséget kaptak arra, hogy választékukat színesíthessék, a kóstoltatások során újabb, a fogyasztók számára érdekes és izgalmas tételeket tölthessenek a kóstoló poharakba.
Te is a könnyed buborékokra szavazol a nyári melegben?Két hazai pincészet kiváló pezsgőit ajánljuk, hogy megkönnyítsük a választást.
Új ügyvezető a Törley PezsgőpincészetnélAz új ügyvezető, Müller Kornél célja, hogy a Törley Pincészet márkái tovább erősítsék pozíciójukat pezsgő-, bor-, valamint égetett szesz kategóriában.