Gasztrotúra-ajánló - A nagyméretű, több tízezres tömegeket vonzó etyeki fesztiválok korszaka lezárult. A helyükbe az évente négyszer, tehát évszakonként megrendezésre kerülő Etyeki Piknikek lépnek. Az elsőt ezek közül január 19-én tartják immáron kisebb területen, az Újhegyen és a Szépvölgyben. A számos borász kiállító mellett a főszerep ezúttal a disznóvágásé lesz. Az esemény kiemelt médiapartnere a Borászportál.
Az etyeki fesztiválokat szervező csapat – a
Roxer Csoport – új generációs rendezvényein, az Etyeki Piknikeken keresztül is igyekszik felvonultatni hazánk gasztronómiai kultúrájának színe-javát, ahogy azt korábban az Etyeki Borfesztivál és az Etyek Kezes-lábos esetében már megszokhattuk. A cél, hogy a legkiválóbb magyar borászok és gasztronómiai, valamint kézműves kiállítók, művészek és zenészek egy térben és időben vonuljanak fel a klasszikus magyar kulturális értékek és hagyományok mentén.
Az
Etyeki Piknik nevű programsorozat tehát a Pincefesztivál és a
Kezes-lábos továbbfejlesztése, mely 2013-tól rendszeresen, évszakonként valósul meg, mindig az adott naptári időszak jellegzetességeihez igazodva. (Az Etyeki Borfesztivál és az Etyek Kezes-lábos Fesztivál átalakulásáról Rókusfalvy Pállal, a főszervezővel készült interjúnkat
itt olvashatja.)
A Borászportál az esemény kiemelt médiapartnere
Az első Pikniket 2013. január 19-én tartják, ahol a rendezvény területén disznóvágással, ehhez kapcsolódó kóstolókkal, sütés-főzéssel, zenei, kulturális és gyermek programokkal és természetesen borkóstolókkal várják a bor- és gasztrotúrázókat.
Dátum: 2013. január 19.
Helyszín: Etyek, Újhegy és Szépvölgy
Esemény neve: Etyeki Piknik
|
**