Itt vannak a legjobb magyar borok

Borászportál
2014. október 10., 20:56


Megjelent a várva várt 2015-ös magyarországi Gault & Millau étterem és borkalauz. Minden évben értékelik a borászatokat is a kiadványban, valamint a forgalomba kerülő tételeket. Így idén is böngészhetnek a borkedvelők, hogy mit érdemes megkóstolni, ha eddig elmulasztották volna.

Itt vannak a legjobb magyar borok
 
153 borászat 451 borának értékelését kínálja a 2015-ös kalauz. Szigorú, 20 pontos rendszerben történik a borok besorolása. Lássuk ennek fényében kik lettek az idei legjobbak:
A tíz legjobb édes
  • Demeter Zoltán Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008, 17 pont    
  • Királyudvar Lapis Aszú 6 puttonyos 2006, 17 pont    
  • Bott pince Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008, 17 pont    
  • Disznókő Tokaji Aszú 5 puttonyos 2006, 17 pont    
  • Barta Pince Tokaji Aszú 6 puttonyos 2010, 17 pont    
  • Szent Tamás 3909 2011, 17 pont    
  • Szepsy Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007, 16 pont    
  • Tokaj Kikelet Lónyai Szamorodni 2008, 16 pont    
  • Holdvölgy Culture 2006, 16 pont    
  • Pelle Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008, 16 pont    
A tíz legjobb száraz fehér
  • Demeter Zoltán Szerelmi 2013, 15 pont    
  • Tokaj Kikelet Lónyai Hárs 2012, 15 pont    
  • Bott Kulcsár 2012, 15 pont    
  • Homonna Határi 2012, 15 pont    
  • Sauska Birsalmás 2012, 15 pont    
  • Demeter Zoltán Boda 2013, 15 pont    
  • Jásdi Ranolder 2011, 15 pont    
  • Szepsy Király 2010, 14 pont    
  • Királyudvar Sec 2011, 14 pont    
  • Szepsy Urbán 2011, 14 pont    
A tíz legjobb vörös
  • 2HA Tabunello 2012, 16 pont    
  • Gróf Buttler Nagyeged Bikavér 2008, 16 pont    
  • Ráspi Gneisz 2011, 15 pont    
  • Heimann Franciscus 2009, 15 pont    
  • Kreinbacher Syrah 2011, 15 pont    
  • Szentesi Velence Cuvée 2011, 15 pont    
  • Figula Balatonszőlős Öreghegy 2011, 15 pont    
  • Karner Boróka 2009, 15 pont    
  • Vida Hidaspetre 2009, 15 pont    
  • Kiss Gábor Code 2009, 15 pont    
További részletek itt!
 
Winelovers borok az olvasás mellé