Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
A borról:
100% merlot a Csillagvölgy dűlőből szüretelve. A szinte múzeuális tétel elért díjai: Vinalies Internationales 2007 – aranyérem, Villányi Borverseny 2006 – nagy aranyérem. Legszívesebben áfonnya szósszal tálalt vadhúsok mellé javasolják.
A borászatról:
Teleki Zsigmond szerint: „Jó bort nem lehet elhivatottság nélkül készíteni.” Az ő hitvallását és a minőség iránti elkötelezettségét megőrizve készíti és ajánlja borait fogyasztóinak a Csányi Pincészet.
"A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk."
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!