Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
A borról:
Lehengerlő, világszínvonalú cabernet sauvignon Villányból. Ízeiben rengeteg gyümölcsös: málnás, ribizlis hatások, kitűnő tanninegyensúly és hosszú, élvezetes lecsengés jellemzi. Vörös húsok, főleg komoly marha steakek mellé kiváló kísérő, de érdemes megkóstolni étcsokoládés desszertekkel is.
A borászatról:
"A Villányi Borvidék világviszonylatban is ritka szerencsés adottságait felismerve a Jammertal Borbirtok fejlesztéseit 2001- ben kezdtük el. Mára Közép–Európa egyik legjelentősebb vörösbor készítő műhelyévé fejlődtünk. Két tökéletesen felszerelt, egymással szomszédos és szoros egységben működő borászati üzemünkben folyik nemzetközileg méltán elismert tételeink termelése. A feldolgozásra kerülő kimagasló szőlő-alapanyagaink 75 hektáros saját és évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő kisebb beszállítóink 25 hektáros területeiről származnak. Szőlészeti munkálatainkat Nagy Zsolt vezeti. Főborászunk 2011. szürete óta a nemzetközi és hazai tapasztalatokkal bíró, több esztendős kísérletes borászati háttérrel rendelkező Szabó Kata Veronika.
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!