A pincészet abszolút csúcsbora, mely 1-1-1 legjobb hordó (225 literes) merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon házasításából született. Testes, vastag, mégis gyümölcsös nagy bor. 20 hónapig érlelődött a tölgyfa hordókban. 15,5 % az alkoholtartalma. Vörös húsokhoz, egy medium angus marha steakhoz tudjuk leginkább elképzelni.
A Winelovers Afterwork: Cabernet Kóstoló közönségkedvence lett!
Zsolt 1979-ben született, Siklóson. Életútját már gyermekkorától a szőlő szeretete határozta meg. Szüleitől, nagyszüleitől tanulta a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét. Bár tanulmányai elsősorban pénzügyi területre koncentálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életében a villányi borvidék szeretete. Később, már felnőtt fejjel végezte el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozik a mai napig, folyamatosan képzi magam itthon és külföldön egyaránt.
A hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával. Borai igen egyedi stílusúak, kedvenc fajtái pedig a francia fajták, a merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc- legfőképpen az utóbbi. Saját franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.
"Nem tudom mit szeretek jobban az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét..."