Őszi bortúra - A must- és borkészítés fortélyait elevenítik fel szombaton Zalaegerszegen a Göcseji Falumúzeumban. A rendezvényre neves borházak, borászok kaptak meghívást, akik a tájegység szőlőiből készült borokat vonultatják fel.
A friss zsuppal befedett hegyi pincénél a cserszegtomaji Tátika Népdalkör ad műsort, amelynek során szőlőt darálnak, mustot kóstoltatnak és bemutatják a borkészítés teljes folyamatát.
A rendezvényre neves borházak, borászok kaptak meghívást, akik a tájegység szőlőiből készült borokat vonultatják fel – közölte Kaján Imre megyei múzeumigazgató a távirati irodával. A legkülönfélébb zalai paraszti ételek, kemencében sült lángosok kerülnek az asztalra, és meg lehet kóstolni az őszt idéző sült gesztenyét és a különböző aszalt gyümölcsöket is – mondta az igazgató.
A nagyszínpadon hagyományőrző csoportok lépnek fel. A gyerekek mesterségbemutatókon vehetnek részt, és a Zalaegerszegi Íjász Egyesület felügyeletével kipróbálhatják az íjászatot is.
A foglalkoztatóházban a hagyományőrző csoportok archív szüreti filmjeiből látható válogatás.