Nincs olyan kérdés, amit ne tehetnél fel a borokrólA winespectator.com Ask Dr. Vinny rovatában bármit megkérdezhetsz, ami érdekel, szakértő és szórakoztató választ kapsz rá.
Az aszú, ahogy még nem láttadMinden évben december 10-én van a Nemzetközi Aszú Nap! Ünnepeld te is velünk a világ egyik legkülönlegesebb borát. Kizárólag képek segítségével meséljük most el a tokaji aszú csodálatos születését, történetét. Kedvcsináló, ami után biztos, hogy beszerzel magadnak 1-2 palackkal az ünnepre.
Minden boros karácsonyi ajándékötlet egy cikkbenAlábbi írásunkban az összes létező boros ajándékötletet összegyűjtöttük neked és azt is megmutatjuk, hol tudod a legegyszerűbben beszerezni őket. Anélkül, hogy ki kellene szállnod a fotelből.
Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?Vöröset vagy fehéret? Szárazat vagy édeset? Simát vagy habzót? Gyakran elhangzó kérdések, ha szeretnénk inni egy pohár bort egy bárban. Sokan rendelkeznek határozott preferenciákkal, kialakult ízléssel, miközben nem tudják hogy ezen kategóriák nemcsak termelői megszokáson alapulnak, hanem a legtöbb esetben szigorú törvényi szabályrendszert követnek? Nézzük át együtt a lehetőségek teljes spektrumát.
Minden napra egy aszú: Szepsy Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
Tokaj, az örökA tavalyi évben közel 1000 vendég volt kíváncsi a hazánk legnagyobb fehérboros borvidékének színe-javát felvonultató Tokaji Március Nagykóstolóra. Az idei évben még nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők.
12 kifejezés, amitől vérprofi borkóstolónak fogsz tűnniA világ egyik legnagyobb borszakértője gyűjtötte össze és magyarázza el őket.
Miért száraz bornak hívjuk a nem édes bort?De tényleg: miért nem savanyú vagy fanyar, ami nem édes? Feltűnik a történetben egy színdarab, a hordó és egy argószótár is.
Nem akarunk édes bort inni?!Mély szomorúsággal gondolok vissza, a Borkollégium Kóstolósorozatának édes boros órája. Messze nem azért, ami a kóstolón történt, hanem pont azért, ami nem történt. Ugyanis, ami nem történt meg, az az érdeklődés volt.