Gasztroújságírás és gasztromédia – Merre tartunk?Ezúttal rendhagyó cikkel jelentkezünk a bor- és gasztroújságírás témakörében. Az apropó egy rendkívül érdekes meetup, mely február 27-én került megrendezésre a Piqniq Budapest és a Nosalty jóvoltából. Az eseményen két nagyon informatív és elgondolkodtató előadás mellett sor került egy kerekasztalbeszélgetésre is, trendi témákkal és vitaindító gondolatokkal. A legfrissebb gasztrotrendekről is szót ejtünk, tartsatok velünk és ismerjétek meg, mi zajlik most a gasztromédiában!
Quo vadis, magyar pezsgő?Május 30-án zajlott Etyeken az első ízben megrendezett Pezsgőkonferencia „Gondolatok a buborék körül” címmel. Többek között Champagne-i szakemberek fedték fel a magyarok előtt a pezsgőkészítés titkait. A Borászportál élő helyszíni tudosításban közvetített az eseményről.
Május 30-án Etyeken lesznek a pezsgő nagyágyui„Gondolatok a buborék körül” – ez a mottója a március 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjaival megrendezésre kerülő Pezsgőkonferenciának és bemutatónak.
Ilyen volt az első magyar CyberBor konferenciaNeves hazai és külföldi szakemberek részvételével immár hagyományosan március 1-én zajlott a Borjog és Bormarketing Konferencia. Az esemény idei kiemelt témája a „CyberBor – Megállíthatatlan digitalizáció” volt. A Borászportál élőben tudosított a budapesti New York Palotából.
Borpolitikától a toxikológiáig: hatodjára is a jön a Borjog és Bormarketing KonferenciaMárcius első napján rendezik meg a Borjog és Bormarketing 2018 Konferenciát. A rendezvénysorozat idei részének mottója: „bor, kultúra, üzlet”.
Tedd eladhatóvá a borod!2017. március 2-án, az 5. Borjog és Bormarketing Konferencián erről is szó lesz, ezért előzetesen ezzel a kérdéssel fordultunk a Bormarketing Kerekasztal néhány résztvevőjéhez.
Borszakmai Kerekasztal: kérdezz Te is!Legyél te is a Kerekasztal szerkesztője és, írd meg nekünk (produkcio@roxer.hu), hogy mit kérdeznél a vendégektől a témában! A legjobb kérdést feltesszük a kerekasztal résztvevőinek, a kérdés szerzőjét pedig egy páros belépővel ajándékozzuk meg!
Szepsy István: a világ első számú termőhelyei közé kell bevezetni ezeket a dűlőketMa tartják Budapesten, a Boscolo New York Palace hotelben a 2016-os Borjog és Bormarketing Konferenciát, amelyen többek között Légli Ottó, a HNT elnöke, számos minisztériumi tisztségviselő, a Junibor képviselői és Szepsy István is felszólal. A helyszínről jelentkezünk.
Szekszárdi luxus a Merops HotelbenOktóber elején átadásra került Szekszárd belvárosában a négy csillagos Merops Hotel. A szálloda tulajdonosa Mészáros Pál és családja, akik már régóta foglalkoznak borkészítéssel a vidéken. A szálloda november második felében nyitja meg a kapuit.