Legyen olyan az étel, hogy bárki megláthassa benne a szépetAz Araz Étterem borvacsorái mindig kivételes gasztronómiai élményt nyújtanak. Barka Áron séf mesterien hangolja össze az ételeket a kiválasztott borokkal, így az ízek, textúrák és a látvány tökéletes harmóniájában születnek meg ezek az emlékezetes párosítások. Az ősz első borvacsoráját az Oremus Pincészet boraival összhangba hozott fogások nyitották meg.
Fekete borsos és édes fűszeres aromák a vörösborbanA fűszeres jegyek a borban utalhatnak egyfajta érett alapanyagra, eredhetnek abból a szőlőfajtából, amelyikből a bor készült, de a legtöbb esetben a hordóhasználatból származnak. A vaniliaaroma tipikus jele az új barrique-ban való érlelésnek, dél-franciaországi és dél-olaszországi vörösborok illata sokszor rozmaringra és kakukkfűre emlékeztet. A bors- és édesgyökér aromák jelenléte gyakran a Rhône-völgyi borok sajátossága. Ezúttal annak jártunk utána, hogy kerülnek az ún. édes fűszerek és a fekete bors a vörösborokba.
Amikor egy nap alatt az egész világ megfordul a borospoharadbanMárcius 19-én második alkalommal valósulhatott meg „Az Év Első Borfesztiválja” szlogennel 2020-ban útjára indult Winelovers Grand. Sajnos tavaly a rendezvény a járvány miatt elmaradt, így hozzám hasonlóan több mint 1500 borrajongó gondolta úgy, hogy a múlt szombati eseményen egyszerűen kötelező a részvétel.
Testes, erőteljes, fűszeres: ezekért is szeretjük a syrah borokatA syrah erős színével és karakteres, fűszeres, valamint étcsokoládés, ribiszkés jegyeivel már jó ideje belopta magát a szívedbe, igaz? De ne hidd, hogy a syrah "csak" ennyi. Érdemes megismerned a különböző stílusait.
Syrah Variáció - a Vylyan első amforás boraNovember végén lépett a közönség elé a Vylyan Pincészet legújabb bora, a Syrah Variáció. A kisharsányi borászat megújult, fiatal csapata tavasszal mutatta be a Vylyan Variáció borcsalád első tagját, egy fahordóban érlelt, komoly, karakteres rozét, ezúttal pedig egy kerámia amforában érlelt syrah borral rukkoltak elő.
Tiwári House – az elmúlt évek legizgalmasabb boros projektje BadacsonybanFenntarthatóság, ösztönző program, kutatási központ. Nem megszokott kifejezések ezek ma még egy borászat kapcsán. Már ebből is látszik, a Balaton északi partján valami nagyon különleges van születőben. És a borokról még nem is esett szó!
Felejthetetlen karácsonyi menük #22: a jolly joker-mártás és borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Sorozatunk mai részében az alapokat biztosítjuk egy tökéletes menühöz.
Felejthetetlen karácsonyi menük #4: szarvas, syrah...és mézeskalács!Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Mit szólnál például a szarvas, a mézeskalács és a syrah meglepő, de annál jobban működő együtteséhez?
Megszületett a dekantáló és a fújós dezodor kombinációjaMinden boros kütyü gyártója csodát ígér a vásárlóknak, ez a mostani azonban, úgy tűnik, valóban működik is.