"Számunkra ez a rendezvény már hagyománynak számít"A Winelovers Grand rendezvényen több borászat is képviseltette magát, akik különösen fontosnak tartják a személyes jelenlétet, a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolatépítést, valamint a márkaismertség erősítését. A kiállító borászatok közül többen hangsúlyozták a természetes eljárások fontosságát, a terroir megőrzését és a fajtajelleg tiszta bemutatását. A rendezvény különlegességét az is adta, hogy nemcsak borászatok, hanem ásványvíz-gyártók is jelen voltak, ezzel is hangsúlyozva a bor és víz közötti finom, de fontos kapcsolatot. A víz nem csupán frissítő kísérőként szolgált, hanem hozzájárult a borkóstolás élményének teljességéhez is.
AI alkotta bor Somlóról, ismeretlen hazai szőlőfajták, nagyágyú vörösek, mentes és kóser borok10+1 stand, amit nem hagyhatsz ki a Winelovers Grandon!
5 furmint a februári farsangi napokraA furmintot sokan meghatározó és nagy potenciállal rendelkező magyar fajtának tartják, a borászok számára pedig egy igazi jolly joker: tág mozgásteret enged, sokféle stílus kipróbálását teszi lehetővé. Alkalmas pezsgőhöz, reduktív eljárással készült és a hagyományosabb botritiszes stílusok, valamint természetesen az édes borok, a szamorodni, az aszú készítésére is. Kedvünkre válogathatunk a fajta által nyújtott széles kínálatban, a furminttal akár egy egész étkezést végig kísérhetünk, nem beszélve a sajtokkal való párosítási lehetőségekről. A furmint hónapjában, februárban, toplistánkban 5 szerethető és talán kevésbé ismert izgalmas tételt ajánlunk több hazai borvidékről.
Két csúcstermék legjobbjai voltak jelen a Winelovers év végi kóstolóján„A pezsgőkultúra nem csak a Champagne”. A fenti mondattal indult el a második, egyébként a crémant-ok világába betekintést adó pop-up kurzus december 27-én az InterContinental Budapestben, de ne szaladjunk ennyire előre. A Winelovers Pezsgő és Aszú nevű rendezvényén jártam.
Borok, művészetek, pezsgő és aszúA december 27-én az InterContinental Budapest dunai panorámás, ünnepi fényekkel átszőtt termeiben megrendezett Winelovers Pezsgő és Aszú rendezvényen a borvilág két csúcstermékének kóstolása felejthetetlen pillanatokat ígér. Az impozáns esemény főszponzoraként megjelenő Tokaj Art Wine tételeivel is találkozhatunk, akik a pezsgőjüket és aszújukat is elhozzák a kóstolóra.
Nagy karácsonyi borajánlóKarácsonykor sok hazai asztalra kerül bor, akár többféle is, ízlés és a menü szerint válogatva. A megszokott fogások mellé érdemes évről évre új, akár extravagánsabb tételeket is kínálni. A magyar borkedvelők szerencsére el vannak kényeztetve, és bőséggel válogathatnak a kiválóbbnál kiválóbb hazai borok közül. Borajánlónkban egyrészt azoknak segítünk, akik kissé elveszettnek érzik magukat az óriási borkínálatban, másrészt a gyakorlott borvásárlók számára is biztosan szolgálunk néhány új, felfedezésre váró tétellel.
Borok bűvöletében a DunánEzeken a forró nyári napokon nehéz olyan hűsítő programot találni, amely egyszerre nyújt kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket. Az idei Winelovers River Night pontosan ezt a tökéletes kombinációt kínálta a borok szerelmeseinek. Kellemes szellő, remek társaság, lenyűgöző kilátás és kiváló borok, pezsgők tették varázslatossá az estét.
A nyár lenyűgöző és kihagyhatatlan tételeiLazulj le még a vakáció kezdete előtt a Winelovers Summer Opening Party-n! Ezeket a borokat ki ne hagyd a nyárindító borkóstolón.
A báránnyal töltött karalábé, a fehérboros karfiol veloutè és a tokaji sárgamuskotály találkozásaTótfalusi Zoltán, a Tokaj Art Wine séfje az étel megkomponálásakor egy szezonális, nem megszokott alapanyaggal kívánt dolgozni. Az étel és a bor párosításának főbb szempontjai között persze a savak és aromák harmonikus találkozása is szerepelt.