A Badacsonyi halderelye hódító útja folytatódik

Borászportál
2013. július 26., 11:55


Halderelye - Egyre több étterem veszi fel az étlapjára a legújabb magyar ételt, a Badacsonyi halderelyét. Aki kóstolta, pozitívan nyilatkozik.
A Badacsonyi halderelye hódító útja folytatódik
 
Az augusztus 4-ig tartó Badacsonyi Bor7 alatt minden nap más étterem kínálja az érdeklődőknek Badacsony legújabb büszkeségét, a halderelyét. A kezdeményezést támogató Hotel Bonvino mellett csatlakozott a Borbarátok Vendéglő, a Hárskert Vendéglő, a Katica Vendéglő, a Muskátli Vendéglő, a Szent Orbán Borház és a Víg Bacchus Étterem is. A gasztronómiai kezdeményezést elindító Badacsonyi KÖR-től megtudtuk, hogy az új étel hamarosan a budapesti New York Kávéház és Salon Étterem kínálatában is megtalálható lesz.

 „A visszajelzések nagyon pozitívak. Aki kóstolta az ételt, harmonikus, tiszta ízeit, könnyedségét, gyönyörű színeit dicséri és egyöntetű vélemény, hogy nagyon jól működik a fehérborral. Több badacsonyi étteremben ajándék Kéknyelű jár a fogáshoz” – hangsúlyozta Váli Péter, a Badacsonyi KÖR egyik tagja.

A déli parton, a balatonszemesi Kistücsök étteremben szintén elérhető a Badacsonyi halderelye.
 
„A vendégek nagy része célirányosan keresi a fogást, mivel a médiából már értesültek az új ételről. A visszajelzés igen pozitív” – tudtuk meg Jahni Lászlótól. „Véleményem szerint sok lehetőséget rejt magában az étel, így széles távlatokban kell, hogy használjuk. Nálunk, itt a Kistücsökben várhatóan desszertet is készítünk majd belőle” – tette hozzá a Kistücsök séfje.
 
Winelovers borok az olvasás mellé