Végre itt a nyár, a halételek fogyasztásának igazi szezonja. A halat nehéz megunni, hiszen sokféle, fajtától, elkészítési módtól függően mind más karakter, más ízvilág, és emellett egészséges is. Az ételek közül talán a hal az, mely leginkább bort kíván. Összegyűjtöttük, hogyan válasszunk bort hal mellé.
Alapvetően a halak állaga és íze alapján négy csoportot különböztethetünk meg. Az első kategóriába tartoznak a sovány, semleges ízű, pikkelyes halak, melyek a friss, zamatos fehérborokkal jó egyensúlyban vannak.
A következő csoportba szintén pikkelyes, de már vaskosabb, feszesebb halak tartoznak. Ezek a halak már gazdagabb fehérborokat kívánnak, közepes testtel, összetett ízvilággal.
A harmadik kategóriába sorolható halakra a szilárdabb textúra, húsos, steakszerűség jellemző. Mindenképp gazdag ízvilágú, testes, akár újfahordós érlelésű fehérbort párosítsunk melléjük, de nyugodtan választhatunk egy kellemes rozét is.
Az utolsó csoport halainak ízvilága karakteres, leginkább a sós tenger íz a meghatározó. Ezek a halak szívesen úsznak érlelt pezsgőben, mint a Champagne, vagy a Cava. De ideális választás lehet egy könnyedebb fűszeres vörösbor vagy siller is.