Eddig csak a borokat és az ételeket párosították a jobb helyeken a sommelier-k, de újabban a pezsgőket és a kávékat is egymáshoz házasítják. Gulyás Csaba italszakértő szerint, ha az étkezés elején elfogyasztott pezsgő ízvilágát a zárásként felszolgált kávéhoz szeretnénk illeszteni, elsősorban a gyümölcsös, citrusos, esetleg gabonás zamatú kávékat részesítsük előnyben.
A legmagasabb minőségű pezsgővel szépen összecseng a gyümölcsös Nespresso Volluto, a citrusos Cosi és a narancsvirág jegyeit hordozó Finezzo Lungo. Rosé pezsgőhöz jó választás lehet a Rosabaya de Columbia. A lágy alapjegyű kolumbiai Arabica-keverék ugyanis a piros gyümölcsökből készült lekvárok tipikus aromáit és boros ízeit hordozza – állítják a kávészakértők.
A gyártók újabban szívesen párosítják termékeiket a borral, a fagylalttal és a csokoládéval, annak érdekében, hogy minőségi, kifinomult kávéfogyasztásra serkentsék a vendégeket.