Garamvári pezsgőt kaptak a Lotus Ladies Cup nyertesei

Borászportál
2013. április 29., 10:56


A 2013-ban újra megrendezésre került Lotus Ladies Cup eseményen három Vincent pezsgővel köszöntötték a Kupa hölgyeit. A holland Sheila Verschuur, és a magyar Bende Adrienn, valamint Sas Szilvia Vincent Blanc Fleur, Vincent Evolution Rosé, és Vincent Don Giovanni pezsgőket kaptak.
Garamvári pezsgőt kaptak a Lotus Ladies Cup nyertesei
 
A Lotus Ladies Cup egy női versenyzők számára szervezett autóverseny-sorozat, amely 2011 tavaszán indult. A versenyzők autói egyforma Lotus Elise 1,6 típusú, 138 lóerős, versenyzésre átalakított járművek.

Garamvári pezsgőt kaptak a Lotus Ladies Cup nyertesei


A verseny magyar állomásán, a Hungaroringen a következő eredmény született:

1. Sheila Verschuur (NED) - Las Moras Ladies Racing Team
2. Bende Adrienn (HUN) - Taronja Team
3. Sas Szilvia (HUN) - B3 Racing Team
4. Liesette Braams (NED) - Las Moras Ladies Racing Team
5. Kapitány Dorottya (HUN) - Proex AC2000 Racing
6. Bujdosó Szilvia (HUN) - 3C Green Mobile Racing
7. Veronika Vanyova (SVK) - B3 Racing Team
8. György Anett (HUN) - Proex AC2000 Racing
9. Marenec Fruzsina (HUN) - 3C Green Mobile Racing
 
És akkor essék néhány szó a nyereményekről:

  • Vincent Blanc Fleur

Finom illat, karcsú, elegáns megjelenés, frissítő savak, játékos, gyöngyszerű buborékok. Olyan pezsgővel találkozunk általa, amelyet a szakmai leírásokban és az irodalmi művekben egyaránt a könnyed elegancia jellemzőivel illetnek “frissítőként, kapcsolatteremtőként, étvágygerjesztőként”.

A Garamvári Pezsgőpincészetben Pinot Blanc szőlőből 2007 nyarán korai szürettel friss, különlegesen kedves illatú alapbort készítettek. A bor (fizikai-kémiai) élettani jellemzői minden vonatkozásban a különleges minőség jegyeivel rendelkeznek. A pezsgősítés során már korán – egy éves seprőn-tartás után - megállapítható volt a pezsgő különleges minősége.

  • Vincent Evolution Rosé

A pincészet 100% pinot noirból készült tétele. Pohárban világos lazac árnyalatú, nagyon finom szénsavbuborékokat rejtő, figyelemre méltó megjelenést mutat. Diszkrét illatában élesztős jegyek és jellemzően  piros húsú gyümölcsök jegyei sejlenek fel. Kóstolva kerek, simogatóan édeskés, és lágynak tűnő, de egyben lendületes savgerincű pezsgő.

  • Vincent Don Giovanni

Mozart tiszteletére komponált cuvée, amely közel 3 évig érlelődött a pincében. Színében világos, szalmás sárga árnyalatú, és kissé magasabb viszkozitású. Illatában érett déli gyümölcsökre és nemes érlelési aromákra emlékeztet. A “száraz” kategória cukortartalma itt már intenzívebben kerekíti a pezsgő savgerincét, szerethetőbbé varázsolja az italt az édes pezsgőt kedvelőknek. Lenyelését követően is megmarad enyhén édes érzete és az illatban megjelent aromatikája. Kiváló harmóniát nyújthat 7-8°C-on szervírozva enyhén édes, fehér húsú gyümölcsökkel készült fogásokhoz, fűszeresebb paradicsomos tésztákhoz.

A Garamvári Pezsgőpincészet pezsgőgyártási eljárásai a champagne-i iskola szabályain alapszanak, de elsősorban a hazai ízlésvilágnak, igényeknek megfelelően. Készítenek pezsgőt chardonnay, pinot blac, pinot noir, hárslevelű, királyleányka irsai olivér borokból.

Garamvári pezsgőt kaptak a Lotus Ladies Cup nyertesei


Az alapbor a lellei birtokról származik, ahol a minőség érdekében már a szőlő-ültetvényt is erre a célra telepítették. Itt a művelési mód és a terhelés météke is a minőséget szolgálja. A szőlő fogadása és továbbítása gravitációs módon jut a speciális, hűthető présbe ahol alacsony nyomással egészfürtös préselésből nyerik azt a mustot amely a teljes kihozatal 60-62 %-a.

Garamvári pezsgőt kaptak a Lotus Ladies Cup nyertesei


A pincészetnél a nyerspezsgő erjesztéséhez olyan szelektált élesztő-törzset választottak ki, amelyek nem csak a hatékony és tiszta erjedést garantálják alacsony hőmérsékleten, hanem íz és zamat anyagaikban és illatukban is kiválók. Az érlelés után a seprő lerázását, lefagyasztását, majd kilövetését a legkorszerűbb eszközökkel végzik.

Ezt követően már a gyártási titokként alkalmazott expediciós likőr határozza meg a Vincent pezsgők további fejlődését.

http://garamvariszolobirtok.hu
Winelovers borok az olvasás mellé