2017. április 27-én, csütörtökön, a Buddha Bárban megrendezésre kerül a
II. Disznókő Tokaji Koktélverseny. A „klasszikus” versenyszámban a szabályok kissé rendhagyóak lesznek, hol kevesebb, hol kicsit több megkötéssel, mint a szokványos versenyeknél;
fókuszban a tokaji összetevő!
Rendhagyó módon meg lesz kötve a minimálisan használt tokaji bor mennyisége, és maximalizálva az összes többi felhasznált alapanyag űrtartalma, azonban az összetevők száma nem!
A verseny három fordulóból áll.
I. forduló
Készíts el egy koktélt a versenyszabályok figyelembe vételével, fotózd le, majd a képet a koktél receptúrájával együtt küldd el a disznoko@disznoko.hu e-mail címre.
A levél tárgya II. Disznókő Tokaji Koktélverseny legyen!
Határidő: 2017. április 10. 24:00 óra. Az időn túl beérkezett nevezéseket nem tudjuk elfogadni. A megadott e-mail címen értesítünk minden jelentkezőt 2017. április 18-ig a versennyel kapcsolatos további tudnivalókról, ezért kérjük, hogy érvényes, aktívan használt e-mail címet és telefonszámot írjatok a nevezési lapra.
II. forduló
Az előzetesen beküldött pályázatokból a szervezők kiválasztják a nekik 25 legjobban tetsző munkát, melyek készítőit hívják meg a 2017. április 27-én 09.00-kor kezdődő középdöntőre a Buddha Bárba, ahol a helyszínen reprodukálni kell a koktélt, amit előzetesen lefotóztak.
III. forduló
A középdöntőből 5, a legmagasabb pontszámot elérő versenyző jut a döntőbe. Itt egy új koktélt kell készíteni, a rendelkezésre álló alapanyagokból, és egy meglepetés tokaji borból.
Versenyszabályok
- Nevezési díj nincs!
- A verseny nyílt, bárki nevezhet-elindulhat, nem szükséges semmilyen tagság.
- A koktélnak kötelezően kell tartalmaznia a „Disznókő Tokaji Késői Szüret 2015” bort, más tokaji bort nem tartalmazhat. A bor beszerzésében segítséget a következő címen lehet kapni: disznoko@disznoko.hu
- Minden egyes koktélban minimum 50 ml „Disznókő Tokaji Késői Szüret 2015” bort kell felhasználni.
- A felhasználható alapanyagok száma ugyan nem maximalizált, de reméljük, sokan szem előtt tartják majd a „kevesebb néha több” elvet.
- Mivel ez nem a klasszikus, IBA/MBU szabályok szerinti koktél-verseny, jóval szabadabban lehet értelmezni a kategóriát. Bármilyen pohár használható, melyről a versenyzőknek kell gondoskodniuk.
- A kevert italokban a házi, sima cukorszirupon kívül csak MONIN szirupok használhatóak.
- A tokaji összetevőn és a MONIN szirupokon kívül minden más összetevőről a versenyzőnek kell gondoskodnia. Csak magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható alapanyag használható.
- A koktélok díszítésénél csak ehető alapanyagokat lehet felhasználni, kivéve természetesen a szúrkák, pálcikák, csipeszek.
- A díszítést a helyszínen, a „felkészülési teremben” kell elkészíteni, előre összeállított díszítés nem használható.
- A verseny a Buddha Bár bárpultjában fog zajlani.
- A versenyzők munkáját technikai zsűri fogja értékelni, az elkészült italokat kóstoló zsűri pontozza.
- Minden versenyzőnek 4, azaz négy darab italt kell elkészítenie.
- A versenyzőknek 10 perc áll a rendelkezésükre, hogy elkészítsék a 4 italt. Időtúllépésért büntetőpont jár.
- A pontozás során a zsűri az IBA/MBU pontozólapokat használja, azonban a kóstoló zsűritől kapott pontszámok duplázódnak.
- A versenyre a szervezők koktél- és tört jeget is biztosítanak, de a jégigényt a nevezési lapon fel kell tüntetni.
- A verseny első 3 helyezettje vállalja, hogy lehetőségeihez mérten népszerűsíti a saját maga által kreált koktélt, próbálja azt munkahelyén is felvenni a kínálatba.
- A verseny győztese vállalja, hogy 3 alkalommal a Disznókő Szőlőbirtok rendelkezésére áll, előre egyeztetett időpontban és helyszínen bemutatja a győztes koktélt, melyér külön díjazás nem illeti meg.
II. Disznókő Koktélverseny díjazás:
1. helyezett: szakmai túra Bordeaux-ba, a Disznókő testvérbirtokaira
2. helyezett: hosszú hétvége Tokajban
3. helyezett: Disznókő ajándékcsomag
A versenyre ingyenesen el lehet látogatni és szabadon kóstolhatóak a koktélkreációk! További infók:
ITT
Hajrá!