A valódi rozéborok termelői „hagyományos rozé” elnevezéssel különböztethetik meg boraikat a vörös- és fehérborok összeöntésével előállított „kevert rozéktól”.
A valódi rozéborok termelői „hagyományos rozé” elnevezéssel különböztethetik meg boraikat a vörös- és fehérborok összeöntésével előállított „kevert rozéktól”. Erről határoztak tegnap Brüsszelben a tagállamok borászati szakértői, akiknek döntését várhatóan április végén erősítik meg a szakminiszterek. A címkézés kérdése azért került előtérbe, mert augusztus elejétől megszűnik az uniós piacon a világszerte nagy mennyiségben termelt kevert rozéborok forgalmazásának tilalma. Ennek kapcsán Magyarország, Franciaország és Görögország azt szorgalmazta, hogy a címkézés szabályozásával az EU tegye lehetővé az igényesebb hagyományos termelési módszer megkülönböztetését.