Soha nem látott szintre emelte (de lehet, hogy inkább süllyesztette) a sajt és bor párosítást a
popsugar.com. Cheddar sajtból készített poharat, majd vörösborral töltve fogyasztotta. Tulajdonképpen a kettő jól működhet együtt. Tulajdonképpen egy házibulin vagy egy kóstoló laza befejezéseként mi is el tudjuk képzelni.
Ha te is kipróbálnád, így cselekedj:
- végy kb. 1 kg cheddar sajtot
- szerezz egy pohárforma készítésére alkalmas szilikon sütőformát
- cheddarhoz jól passzoló bort (általában a magas tannintartalmú vörösök illenek hozzá, esetleg egy hagyományos eljárással készült pezsgő)
Így készítsd:
Reszeld le a sajtot és olvaszd fel mikróhullámú sütőben. Összesen kb. egy-másfél perc alatt olvad fel, de félpercenként nézz rá és keverd meg, nehogy megégjen. Töltsd a folyékony sajtot a sütőformába és várj kb. 30 percet, amíg kihűl és megszilárdul.
Végül szedd ki a formából és töltsd meg borral!
Vicces welcome falat, jó beszédtéma egy buli elején.