Programajánló - Október 19-én a Winelovers-Borászportál szervezésében lebonyolított olaszrizling szakmai vakteszten a csúcszsűri által megválasztott tíz legjobb olaszrizling kóstolóját tartják a budapesti CEWI-ben. Az estet a boriskola alapító-igazgatója, Horkay András tartja október 30-án a Zenit Budapest Palace Hotelben.
fotó: Németh Richard
Az olaszrizling, túl azon, hogy a gyorsfogyasztású, de átlagon felüli élvezeti értékkel bíró üde, kóracél tartályban erjesztett, ropogós savú, mindennapi borok szerepét tökéletesen képes betölteni, mint alapanyag kiválóan alkalmas a hagyományos, oxidatív eljárással, akár nagy ászokhordós, akár kis, 225 literes tölgyfahordós érlelésre szánt, hosszú-hosszú évekig fejlődő és életben maradó csúcsborok elkészítéséhez is.
A Borászportál és Winelovers szervezésében október 7-én megtartott szakmai vakteszten a csúcszsűri kiválasztotta a legjobb olaszrizlingeket 81 tétel közül. Horkay András nemzetközi borakadémikus prezentálásában a nagyközönség is megkóstolhatja október 30-án, 19 órai kezdettel a Zenit Budapest Palace Hotelben.