A Strabucks Evenings névre keresztelt mozgalom célja az volt, hogy a reggeli pörgős órákat a délutánra és estére is kiterjesszék, mégpedig bor, sör és különféle ételek kínálásával.
Összesen 400 Starbucks üzlet volt kénytelen visszalépni azok közül, akik árusítottak alkoholt. Elsőként Seattle-ben és környékén 2010-ben vezették be összesen 439 üzletben az új módit, mivel az üzletek forgalmának 70 százalékát már délután 2 óráig lebonyolítják. Mostanra viszont arra az elhatározásra jutott a vállalat, hogy a bővített kínálat tulajdonképpen mégsem fog így működni.
A Chicago Tribune híre szerint 2014-re a Starbucks kimondta, hogy a sikeres ötlet megvalósítását már több ezer üzletre kiterjesztve tervezik. A törekvés és az ambíció tehát megvolt, de a kezdeményezés sajnos egyre kevésbé hozta az elvárt eredményeket.
Ennek értelmében tehát január 10-étől már csakis a leginkább magasra pozicionált Starbucks kávézókban lehet majd sörözni és borozni: ilyenek az ún. Roastery store-ok, ahol vezetett kóstolók és élő kávépörkölés is van programként: napközben és esténként is.
Amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűnnek tehát az állandó Starbucks-os házibulik, mi pedig kíváncsian várjuk, itthon ki dob majd fel hasonló ötletet.