Az eleje és a végeA klasszikus felépítésű italsor elejét, a pezsgőt és a végét, az aszút kóstolhattuk egy estén, a Winelovers Special: Pezsgő és Aszú rendezvényén, az InterContinental Budapestben, a Duna korzón. A két bortípus, amilyen messze van a menüben (bár tradicionális eljárással készült pezsgőkre, könnyedén fel lehet húzni, egy egész menüsort), olyan sok köztük a hasonlóság.
Balaton, Pannonhalma, Villány: kinek mit tud a közösségi bora?Három közösségi bormárka egy fedélzeten mutatta meg borait a Winelovers River Night Vol. 3. nevű esemény keretében, a Budapest hajón, a Dunán szelve a habokat.
Agyő, parafa?Ideje véglegesen leszámolni azzal a tévhittel és előítélettel, hogy csavarzáras palackba csak a friss, könnyű, gyorsan elfogyasztandó borok kerülnek.
Szekszárdon egyértelmű az irány, Villányban bonyolultabb a helyzet - Kékfrankos Április beszámolóA kékfrankos a legnagyobb területen termesztett kékszőlőfajtánk, ahol vörösbor készül, ott mindenütt jelen van. Ennek a ténynek, és a fajta kiválóságának tisztelgett, az idei Kékfrankos Április Nagykóstoló, a Hotel Gellért termeiben.
X. Olaszrizling Szerintünk, a hegyborok jegyébenIdén már tizedik alkalommal gyűlt össze Észak-Balaton olaszrizling termelő borászatainak jelentős része, természetesen Csopakon.
Hiány van Tokajban hárslevelűbőlIsmert mondás: Magyarország a 10 millió focikapitány országa. Napjainkban 10 millió Tokaj-fanatikus is van közöttünk. Legyen bármilyen boros rendezvény, előbb-utóbb Tokaj-Hegyalja és a furmint lesz a téma. De hol is tart valójában a fajta és a borvidék? Ezekre is kerestem a választ a Winelovers Afterwork - Tokaji Aduászok: Furmint és Hárslevelű kóstolón.
Cabernet vagy cabernet?A Winelovers Afterwork októberi rendezvényén a Buddha-Bar Lounge-ban nem volt elég annyival indítani, hogy kérek egy cabernet-t. Ez a mondat a világ legtöbb borbárjában ugyanis cabernet sauvignon-t jelent, de ezen az estén jelen volt a cabernet franc is. A kóstoló ezt a két fajtát kívánta közelebbről megmutatni a közönségnek.
Olaszrizling, a biztos pontStílusok, technológiák és elképzelések feszültek egymásnak október 13-án a Winelovers Olaszrizling Október Nagykóstolón Budapesten, a Corinthia Hotelben. Következzenek a tanulságok.
Új kezdet: Sopron 2.0A Gellért Hotelben megtartott Winelovers Wednesday – Soproni Borok Kóstolója egy régen várt esemény volt. Idejét sem tudom, mikor járt ennyi soproni borászat egyszerre Budapesten, hogy bemutassa a saját borvidékét. Ezért is volt nagy az érdeklődés termelők és fogyasztók részéről egyaránt.