Az én VinCE top 5 boromBorkóstoló - A világ legigazságtalanabb toplistája. Mint azt már megírtam, egy három és fél órás ámokfutás alatt, körülbelül 30 tételből választottam ki ezt az ötöt, úgy, hogy a helyszínen több, mint ezer bort lehetett kóstolni. Olyan ez, mintha országos közvéleménykutatást tartanék, úgy, hogy az összes résztvevő a folyosó végén lakó Balogh család, Marika néni a földszint kettőből, és Sanyi, a Kék Egér borozó pultosa. Lehet, hogy nyomokban igazságot tartalmaz, de amúgy tökéletesen értelmetlen, és nem tükröz semmit (de - a szerk.)
Running wine - VinCE 180 perc alattVinCE beszámoló - Mivel a hétvégén nem értem rá, pénteken, az első napon, vagyis a szakmai félnapon látogattam meg a rendezvényt. Gondoltam elég lesz, influenzából, meg ilyen hasonló hülyeségekből kifolyólag 3 hete nem ittam alkoholt, nem is baj, ha nem egy 10 órás maratonnal térek vissza az életbe, meg különben is, az első nap nincs az a rettenet tömeg, nyugisabb az egész, jó lesz nekem. Igaz, hogy csak fél nap, de háromtól hétig azért egész szépen el lehet borozgatni.
Highway to Hell - a második FőzdefesztA pokolba vezető út, mint tudjuk, jó szándékkal van kikövezve. És a szervezőkben biztos, hogy csak úgy zubogott a jó szándék az első Főzdefeszt után. Ami egy aranyos kezdeményezésnek indult, hozzuk össze a kis házi főzdéket egy helyre, hadd mutassák meg, milyen különlegességeik vannak, ismerje meg a város, milyen az élet az Arany Ászokon túl. Aztán az történt, amiről Gerendai Sziget Károly álmodik éjjel, ha előtte Michelin csillagos menüt eszik vacsorára, a rendezvény órákon belül kinőtte saját magát. De nézzük, mi történt a második Főzdefeszten!
Rongyos lapótya, a tolcsvai sztárElsőre azt gondolhatnánk, hogy Tokajban és környékén borfesztivált csinálni, illetve azt sikerre vinni a világ legegyszerűbb és leghálásabb feladata. Messze leghíresebb borvidékünk, mit híres, világhírű, dolgunk csupán annyi, hogy kihirdetjük, hol és mikor lehet egyszerre kóstolni jó sokfélét, aztán már lehet is kitenni a falura a Megtelt táblát, mivel a meghirdetett időpontban százával tapossák egymást remegő orrcimpájú borrajongók a pincesor mentén.
Szájnak ingere - Budai GourmetA magas gasztronómia nem olcsó mulatság. Erről megbizonyosodhattak a VII. Budai Gourmet vendégei is. Emiatt nem volt tömeg, volt viszont hatalmas választék étteremből és borászatból. Szerzőnk ezúttal mégis az alapanyagokra volt kíváncsi. Azaz, miből is dolgozhat az egyszeri hedonista, ha jót akar magának.
Hogyan főz sört a magyar?Merthogy főz, mint az megtudtuk nem olyan rég a Főzdefeszten, ahol is sikerült az úri közönségnek úgy 25 ezer korsóval bepuszilni, istenkém, meleg volt, sokan voltunk, megszomjazik az ember. Be is számoltunk az eseményről, és ígértem, hogy ami információmorzsákat azért kiszedtem az arra járó sörös emberekből, azt megosztom az olvasókkal, úgyhogy íme...
Keserédes szájíz – Főzdefeszt 2011Vannak emberek, akik kicsit túlreagálják az őket ért kellemetlenségeket. Csak azért, mert szeretik a különleges söröket, de Magyarországon alig kapnak olyat, inkább csak a nagy sörgyárak egyentermékeit mindenhol, már mindjárt főzdét rendeznek be a pincében, külföldre járnak, heteken át túrják az internetet, és zaklatják a Kertészeti Egyetem söripari tanszékét információért, aztán meg főznek, kevernek, erjesztenek, felsőt méghozzá, mert új ízeket akarnak a kis telhetetlenek. Utána meg odaviszik a város közepére, hogy mi is kóstoljuk meg jól, mert szerintük mi is akarunk új ízeket, meg különlegességeket.
A pálinkaágy villamosa - Gallusz Niki bejött a spanyoloknakA program, az az, hogy a celebek és a résztvevők isznak egy pálinkát. Aztán villamosra szállnak, olyan igazi, utasokkal tömött villamosra, leszállnak egy-két megállóval később, aztán ott is isznak egy pálinkát. És így tovább, összesen ötször. És ezt lehet fotózni. Ki nem hagytuk volna.