Hangulatfényekben pompázó étterem, lila tulipánok az asztalon, welcome drink-nek Rosé Sparkelina, de mindennél fontosabb volt a kedves kiszolgálás, valamint a fantasztikus menüsor. Így telt az a bizonyos március nyolcadikai esténk, amikor minden nekünk, nőknek kedvezett.
Idén a nőnapot az Araz Étteremben tölthettük egy igazán csajosra sikerült este keretében. A menüsor össszeállítása folyamán a hölgyek ízlését tartotta szem előtt a séf, aki könnyed falatokkal kedveskedett a női vendégeknek. A menüsorban a francia konyha legkiválóbb remekeit találtuk, melyeket a XXI. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárásaival készítettek el. A borokhoz illő fogásokat Barka Áron - Chef de Cuisine álmodta meg, a zenei aláfestést a Jákó Krisztina duett szolgáltatta.
A zene, a hangulat és az ételek, mintha egy estére picit Franciországba csöppentünk volna. Az előétel karamellizált kecskesajt saláta volt kandírozott dióval, amely mellé Dúzsi Tamás 2015-ös Kékfrankos rozéját kóstolhattuk. A rozé hozta a klasszikus Dúzsi karaktert, egy kis szekszárdi gyümölcsösséggel.
Majd következett a személyes kedvenc, liba variációk vajas kaláccsal és balzsam redukációval, amely tökéletesen harmonizált a mellé választott, 2014-es évjáratú furminttal, amelyet a Tokaj Kereskedőháznál készítettek el. A bor az újhordós erjesztésének köszönhetően gyönyörűen tükrözte a birs és körte jegyeit.
A menüsorban harmadikként sorakozott fel az édesburgonya cappuccino pörkölt pisztáviával, aminek párja a Borbély pincészet badacsonyi kéknyelűje volt, a 2013-as évjáratból. A leves szokatlan ízvilága, tökéletes párost alkotott ezzel a könnyed és citrusos borral.
A Continental Hotel Budapest szálloda tetején, a hetedik emeleten egy kis fűszerkert is található, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a városra. Innen szerzi be az alapanyagot az idei nyártól az ételekhez a séf, aki előszeretettel használja a levendulát fűszerként, és nemcsak desszertekhez! Esetünkben a lazacot bolondította meg karfiolhabbal és levendulás kukoricával. A lazac rózsaszínes árnyalata visszaköszönt a borválasztásban is: Szeremley 2013-as Pinot Noir fehérborát kortyolgattuk az étel mellé.
Főételként, borókás borjúkarajt szervíroztak póréhagymalepénnyel, amely jól illeszkedett a bor fűszeres karakteréhez és lágy, selymes tanninjához. Iványi Zsófia 2008-as Villányi Cabernet Franc-jánál még arra is odafigyeltek, hogy fogyasztás előtt dekantálják számunkra.
Az estét créme fraiché mousse fehércsokoládéval és datolyaropogóssal zárta, mellé az Obzidian Bormanufaktúra Tokaji Kései Cuvée-jét ittuk 2014-ből. A furmint, hárslevelű, zéta, sárgamuskotály házasítás ízében a citrusok, trópusi gyümölcsök és a méz köszöntek vissza, amely szépen harmonizált a csokoládés desszerttel.
Jobb alkalmat el sem tudtunk volna képzelni a Nőnap megünneplésére! Aki pedig kedvet kapott egy hamisítatlan francia hangulatú borvacsorához, foglaljon időben asztalt a március 21-i
Good France gasztronómiai estre!