Ahogy minden évben, ezúttal is az ország legjobb borai alkotják a Magyar Borok Bálja vacsorájának borsorát. Hagyományosan olyan bortípusok szerepelnek benne, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordeaux-i házasítás és tokaji desszertbor. (Arról nem is beszélve, hogy további 100 csúcsbort felvonultató páratlan sétálókóstolóval is készülnek a szervezők.)
Az ültetett vacsoránál az egyes fogásokhoz az alábbi tételek kerülnek felszolgálásra:
- Figula Pincészet – Száka Olaszrizling 2017
- Szepsy István - Szent Tamás Furmint 2016
- Dúzsi Tamás – Kékfrankos Válogatás (Görögszó-dűlő) 2013
- Bock Pince - Bock Merlot Special Reserve 2013
- Barta Pince - Barta Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013
Fotók: David Bacsa és Fanni M. Benkő
Az exkluzív borsorhoz természetesen méltó vacsora is illik. A hagyományosan ötfogásos vacsorát három elit étterem séfje komponálja a speciális borsorhoz.
- Marvin Gauci, konyhafőnök, Caviar & Bull
- Bolyki Péter, konyhafőnök, Corinthia Hotel Brasserie & Atrium,
- Janek Gábor, konyhafőnök, Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
2. Sztárfellépők gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról
A bál háziasszonya immár hagyományosan Ördög Nóra Junior Prima díjas televíziós műsorvezető lesz, aki évről-évre sikeresen teremti meg az ünnepi atmoszféra alapjait. Ebben segítségére lesz Farkas Sándor, kétszeres Országos Bárzongorista Verseny győztes, aki a vacsorát kíséri improvizatív, a komoly- és népzenétől a populáris népszerű stílusokon is átívelő játékával. Az est két fénypontja Király Viktor Megasztár-győztes énekes, dalszerző és Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas opera énekesnő fellépése. Vacsora után pedig az idén 10 éves Group'n'Swing zenekar fogja garantáltan betölteni a tánctermet talpalávaló muzsikájával.
Fotók: David Bacsa és Fanni M. Benkő
3. Felsorolni is nehéz az ajándékokat, amit a bálozók hazavihetnek
Az elköszönő csomag tartalma folyamatosan bővülni fog további tételekkel, de már most biztos, hogy rengeteg értékes ajándékkal térhetnek haza a vendégek:
4. Champagne Bár
A Palmers champagne-ok kizárólagos magyarországi forgalmazójának közreműködésével idén először Champagne Bár is lesz. A Palmers-ről elöljáróban csak annyit, hogy az 1947-es alapítás óta a tökéletességre törekedve a legkiválóbb grand cru és premier cru területek szőlőjéből készítik pezsgőiket. A nem évjáratos tételek 4 évet, az évjáratos tételek átlag 7 évet töltenek saját palackjukban a pincében pihenve.