A bortól is "belessé" válhatunk, nem csak a sörtől

HVG Online
2013. június 17., 19:36


Életmód - A kaliforniai egyetem professzora megcáfolta, hogy a sör különb lenne a többi alkoholnál hízás szempontjából. Ha ugyanannyi bort innánk, mint sört, akkor borhasnak hívnák. Így magyarázta Charles Bamforth a sörhassal kapcsolatos mítoszt.
A bortól is \
 
A bortól is
 
A élelmezés-tudományi professzor a habos italt vette górcső alá, hogy megvizsgálja, van-e valamilyen különleges összetevője a sörnek, ami a „beles” alkat kialakulásához vezet.  Arra jutott, hogy nem különb ez az alkohol sem a többinél, csupán mivel az adagolása más, mint a bornak, vagy a tömény italoknak, ezért híznak meg a sörfogyasztók könnyebben – írja a Time magazin. „Minden alkoholos italban az alkohol a legtöbb kalória forrása” – így Bamforth.
Tehát, ha szeretjük a sört, viszont nem akarunk elhízni, kérjük a legkisebb pohárban, és ne korsószámra öntsük magunkba.
Szemlézett tartalom. Az eredeti cikk a hvg.hu-n olvasható.
 
Winelovers borok az olvasás mellé