Életmód - A kaliforniai egyetem professzora megcáfolta, hogy a sör különb lenne a többi alkoholnál hízás szempontjából. Ha ugyanannyi bort innánk, mint sört, akkor borhasnak hívnák. Így magyarázta Charles Bamforth a sörhassal kapcsolatos mítoszt.
A élelmezés-tudományi professzor a habos italt vette górcső alá, hogy megvizsgálja, van-e valamilyen különleges összetevője a sörnek, ami a „beles” alkat kialakulásához vezet. Arra jutott, hogy nem különb ez az alkohol sem a többinél, csupán mivel az adagolása más, mint a bornak, vagy a tömény italoknak, ezért híznak meg a sörfogyasztók könnyebben – írja a Time magazin. „Minden alkoholos italban az alkohol a legtöbb kalória forrása” – így Bamforth.
Tehát, ha szeretjük a sört, viszont nem akarunk elhízni, kérjük a legkisebb pohárban, és ne korsószámra öntsük magunkba.
Szemlézett tartalom. Az eredeti cikk a
hvg.hu-n olvasható.