Párlatok világa
A párlat elnevezés egy gyűjtőfogalom: a pálinkától a vodkán át minden olyan ital beletartozik, amely lepárlással készül. A Grand ingyenes szakmai pop-up előadásain
a whisk(e)y, a cognac, a rum és a gin világában merülhetsz el, és szerezhetsz elméleti és egyben érzéki tapasztalatot.
Petzold Attila, a Borkollégium oktatója nagy rutinnal és tudással, szórakoztató előadói stílusával vezet majd végig ezen az úton, és minden kérdést feltehetsz neki, ami már régóta ott motoszkál a fejedben a párlatokról.
- Lesz skót whisky (GlenAllachie, GlenAllachie 11 éves Pedro Ximenez Finish (48%); Bourbon whiskey (Redemption, Redemption Bourbon (42%); és japán whisky (Nikka, Coffey Malt (45%).
- Kóstolhatsz csodálatos cognac-okat (Cognac Bache-Gabrielsen, VS Tre Kors, Cognac Bache-Gabrielsen, VSOP Triple Cask, Cognac Bache-Gabrielsen, XO Fine Champagne);
- Spanyol, francia és brit stílusú rumok melengetnek: Diplomatico, Exclusiva (40%); Clement, VSOP (40%); Admiral Rodney, HMS Princessa (40%)
- Klasszikus és kortárs ginek pörgetnek fel: Citadella, Citadelle Gin (44%); Isle of Harris, Isle of Harris Gin (45%); Nginious! Nginious! Vermouth Cask Finished Gin (43%)
Ha szeretnéd felfrissíteni a tudásod, sok mindent írtunk már korábban a párlatokról:
Sör kitekintő
A Grandon nem akármilyen söröket kóstolhatsz majd. A Horizont Brewing sörszakértő munkatársa számol majd be az ale és a lager sör közötti különbségekről, a savanyú sörök vadiúj trendjéről, az ipák színes világáról és a fahordóban érlelt sörök titkairól. Különleges estének ígérkezik, sörkedvelőknek kihagyhatatlan!
A rendezvényen prémium párlat és kézműves sör stand is helyet kap, ahol további lehetőség nyílik a kóstolásra.
Borok minden mennyiségben
Persze a főszerepben a borok és a borokról való tudás áll majd. Mindenki egyéni igényszintjének megfelelő oktatáson vehet részt.
1.
"A jövő borfogyasztója" jegyvásárlók számára ingyenesen látogatható a Kóstolás tréning & Alapvető borstílusok előadás.
2. Alap belépővel látogathatók a
magyar borászatok bemutatkozó előadásai:
- A juhfark ezer arca (Tornai Pincészet)
- Bioművelés a Tokaj-Hétszőlő birtokon: egy történelmi terroir életének új fejezete (Tokaj-Hétszőlő)
- Merlot vs cabernet (Jammertal)
- #ashtag Neszmély (Kamocsay Ákos, Hilltop)
- Hordóban erjesztett borok (Malatinszky Kúria)
3.
Nemzetközi kiegészítő jeggyel pedig részt vehetsz
Sue Tolson előadásain, amelyeken a világ fő szőlőfajtáiról mesél. Sue Tolson DipWset, Vinitaly olasz borszakértő, Master of Wine hallgató, borszakíró, szakfordító, a Borkollégium oktatója. A teremben 13.30-tól 20.30 óráig óránként indulnak 30 perces pop-up előadásai, melyek a világ fő szőlőfajtái mentén kialakított kóstoló tréningek lesznek. A szőlőfajtákhoz kapcsolódó tételsorhoz a világ minden tájáról szolgáltatjuk a borokat! A nemzetközi teremben a borokról WSET tematika szerint tanulhatsz.
Mi az a WSET?
Ha még többre vágysz
Az borkóstolási tréningek mellett további
5 kiemelt mesterkurzuson is részt vehetsz, ahol a Borkollégium oktatói adnak elő olyan, “haladóbb” témákban, mint
Terroir driven Kékfrankos & Blaufränkisch, from Austria to Hungary, Syrah of the World,
Olasz csúcsborok szelekciója,
Szuperaszúk,
A világ legdrágább vörösborai. Már a címek is sokat sejtetőek, hát még a borok, amelyeket ezeken a mesterkurzusokon megismerhetsz!
Winelovers Grand megrendezésének helyszíne: Corinthia Budapest
Időpont: 2022. március 19. szombat 11:00-22:00
Óriási kínálat, szakmai közeg és profi lebonyolítás - ez a Winelovers névjegye hosszú évek óta.