A 6 bor mindegyike 2015-ös, az évjáratról az alábbiakat írják: „A 2015-ös évjárat a 2013-ashoz hasonlóan emlékezetes évjárat, főként a száraz furmintoknak kedvezett. Az enyhe telet kiegyensúlyozott tavasz követte, majd viszonylag száraz, forró nyár következett. Az ősz eleji esőzések, a páratartalom és a vulkanikus tufa alapkőzetek által biztosított egyenletes vízháztartás egysége teremtette meg a végső egyensúlyt a borokban.”
A Nyúlászó a kedves, a szerethető. A zúzott, kemény tufával kevert sárga agyag talaj olyan egyensúlyt biztosít, amely évjárattól független és jól érvényesül a fiatalabb (10 éves) és az idősebb (1956-os telepítésű) ültetvényeken is. Ezt az egyensúlyt erősíti, hogy nem egyetlen fajtából készül, hanem a területen megtalálható fajták, Furmint, Hárslevelű és Muskotály a területen jelen lévő arányban alkotják.
A település melletti völgy kellős közepén helyezkedik el a Betsek dűlő 160-220 méter magas kúpja, így különösen védett, egyedi mikroklímával rendelkezik és nem csak a déli, de az észak-nyugati parcellák kitettsége is előnyös a növény fejlődése szempontjából. A talaj különleges: sárga agyag és nagyon puha, fehér mállott tufa keveréke, amin a nagyrészt 50 éves, kisfürtű furmint tőkék igen gazdag, erősen ásványos bort adnak.
0,5 hektáros tállyai terület, egykor Rákóczi birtok, majd sokáig bozót, az 1960-as években telepítették újra. A talajt csupa kő, alig van rajta termőréteg. A bor ennek megfelelően rendkívül ásványos, gazdag és jól érlelhető.
A 2011 elején vásárolt, nem egészen 0,18 hektáros parcellából csupán egy 500l-es hordónyi bort ad. A pincészet területei közt újdonságnak számító mállékony szürke perlit kőzeten, 180 méter tengerszint feletti magasságon, az 1956-os telepítésű öreg furmint tőkék,a nyugati fekvés mellett vagy ellenére, különleges, tiszta, szerethető bort adnak. Szikárabb talajról van szó, mint a mádi területek esetében, amely a borban kedvességet, tisztaságot, feszességet és szép egyensúlyt, alacsonyabb alkoholtartalmat, jó savakat eredményez.
Tállya klímáját tekintve hűvösebb és szelesebb, mint Mád, ez a hatás a borokban is szépen megjelenik. Ez a tétel 400 literes zempléni tölgyfahordóban erjedt és érlelődött mintegy 7 hónapot, majd megtörtént a palackozása.
Az exkluzív fadobozos Szepsy Magnum Furmint borválogatás ára 290.000 Ft és megvásárolható a Winelovers Webshopban. És mivel 100 ezer Ft érték feletti a vásárlás, természetesen jár hozzá egy ajándék tokaji aszú is.