2019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 7. van soron.
Fotó: Szmodits Balázs
Dereszla Pincészet, Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2009
Már illatban érezhető a hordó, se ez jellemző a pince aszúira. A sárgás, túlérett, kandírozott gyümölcsök, kajszi, méz mellett kifejezetten herbális, kamillás jelleg. Selymes textúra. Koncentrált íz, magas cukor, de kellő mennyiségű és minőségű halkabb sav rezonál mellette. A kortyban szintén megjelenik a hordó: vaníliás, vastag, zsíros aszú, virágos, birses, fügés, zöldfűszeres díszekkel.
A Winelovers 100 magazin borleírásait készítette: Hegyi Gábor és Ripka Gergely.