A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Puklus Tokaji 6 puttonyos aszú 2013
Alkoholtartalom: 11 v/v%
Cukortartalom: 175 g/l
Savtartalom: 6,7 g/l
Borleírás:
Aranysárga színű, intenzív illatú desszertbor, amelyet a botritizálódott aszúszemekből származó illat- és ízanyagok tesznek teljessé. A három éves fahordós érlelése ellenére máig őrzi gyümölcsös üdeségét. Rendkívül összetett, klasszikus illatában a botritiszes jelleg mellett a körtére és a birsalmára emlékeztető illatjegyek dominálnak, amelyet szépen kiegészít a fahordós érlelésből származó dió, mandula, kávé és vanília. Íze krémes, olajos textúrájú, a magas cukortartalomhoz jól illeszkedő savtartalommal. Szép egyensúlyt mutató, harmonikus bor, amelyet elsősorban desszertek, kéksajtok, libamáj mellé vagy egy jó szivarhoz ajánlunk.
A pincészetről:
"A hagyományokat megőrizve, új stílusban a minőségért! Édesapánk, Puklus János 1974-ben alapította a pincészetünket. Birtokunk szőlőterületei Tokaj-Hegyalja legdélibb részén, Bodrogkeresztúr, Tarcal és Bodrogkisfalud első osztályú dűlőiben találhatók. 15 hektárnyi ültetvényt művelünk. Főbb szőlőfajtáink a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, de megtalálható a zéta, a kövérszőlő, a gohér, a tarcal-sorozat és egy kis cabernet sauvignon és cabernet franc is. Szőlőfeldolgozónk korszerű, megfelel az új reduktív, illetve a hagyományos oxidatív technológia követelményeinek is. Boraink hagyományos tokaji érlelését négy kisfahordós pince segíti. Pincéink tárolókapacitása 2000 hektoliter, hagyományos gönci (136l) és szerednyei (180-220 l) hordókkal. A fahordós érlelés időtartamát mindig a bor egyénisége határozza meg, ez általában 3-5 év. " - Puklus Csaba és Puklus Péter