A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Espák Tokaji 6 puttonyos Aszú
Termőhely: Sárospatak, Király-hegy, Fürdős dűlő
Szőlőfajták: hárslevelű
Érlelés: 2,5 évig 230 literes 3 töltésű tölgyfa hordóban
Palackozás ideje: 2016. szeptember
Maradék cukortartalom: 170 g/l
A borról:
Érlelt sötét szalmasárga színű. Koncentrált botrytis illatjegyek mellet, friss üde aszalt, gyümölcsök sárgabarack és déligyümölcsök jelennek meg. Ízében barackos lekvárosság párosul egy üde gyümölcsösséggel, édességét ropogós savai teszi kiegyensúlyozottá. Testes, hosszú bor nagy komplexitással.
A pincészetről:
A Hercegkút - Kőporosi pincesoron elhelyezkedő Espák pince 2009 szeptemberében került az építést követően átadásra. Az itt kialakított borozóban szívesen látnak akár 2 főt vagy nagyobb csoportokat is borkóstolásra, zenés rendezvények lebonyolítására valamint borvacsorára is. Kemencében, frissen sült kenyérlángos, tejfeles lángos (Hercegkút jellegzetes desszertje), igény szerint pizza illetve bográcsos ételek elfogyasztására is van lehetőség, illetve szalonnasütésre és hidegtálak széles választékára.