Holdvölgy Culture 2008
Ez a 6 puttonyos Tokaji Aszú vanilíával és sok gyümölccsel indít illatában, majd megjelennek benne hűvösebb gyógynövényes jegyek, és gombás-kenyérhéjas tercier aromák is. Telt és sűrű, szájban komoly koncentrációt mutat, ízében az aszalt gyümölcsök (elsősorban sárgabarack), vanílliakrém és édes fűszeresség dominálnak. A lecsengésben döntően az utóbbi jut szóhoz. Nagy ígéret, egy kimondottan „aszús” évjáratból.
ALKOHOL (% vol.) 11,5
CUKOR (g/l) 176,9
SAV (g/l) 8,8
PALACKOZÁS 2012.08.17.
PALACKOZOTT MENNYISÉG 10 500
PRÉSELÉS 24 órás áztatás után
ERJESZTÉS Acéltartályban
ÉRLELÉS 36 hónap hordóban
SZŐLŐFAJTÁK: furmint, hárslevelű, zéta
ÉVJÁRAT: Szeptember végétől egészen november közepéig tartó rendkívül száraz és meleg időszaknak köszönhetően beindult a botrityszesedés. A karakteresebb savtartalom fantasztikus alapot ad egy komplex botrityszes bor születéséhez. Soha nem látott egyensúlyú, dinamikus, gyümölcsös és selymes édes boraink születtek ebben az évjáratban.
A HOLDVÖLGY egy születésnapi ajándékként kapott parcellából született, amikor az alapító-tulajdonos felismerte a Tokajban rejlő hatalmas lehetőségeket. A mádi birtok mára 26 hektárrá nőtte ki magát, 22 parcellája történelmileg klasszifikált dűlőkben fekszik. A hat tokaji szőlőfajtából készített borkülönlegességeiket a borászati épület alatt elhelyezkedő, közel 2 km hosszú, 500 éves pincerendszerben érlelik tökéletessé. Kincskereséssel egybekötött borkóstoló pincesétáikat a VinCE Awards zsűrije az elmúlt években kétszer is (2016, 2017) a „Legjobb pincelátogatás” díjjal ismerte el, míg tételeiket számos hazai, és nemzetközi Michelin-csillagos étterem kínálja exkluzív borlapján.
>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.