A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
A szüret során szemenként szedett aszúszemek - az Eszencia különválasztását követően - kerültek áztatásra erjedő mustban. A két napos áztatást követte a préselés (hagyományos vertikális présben), majd az erjesztés új, zempléni tölgyfahordókban.
A meleg nyár folyamán gyorsan érett a szőlő, azonban a száraz ősz nem kedvezett a botritisz nagyarányú kialakulásának. Kis mennyiségben ugyan, de az aszúsodásnak leginkább kitett területekről sikerül édes borokhoz szőlőt válogatni. Viszonylag alacsony botritisz jelenlétnek köszönhetően elegáns, fehér virágos akácmézes, őszibarackos jegyek jellemzik a bort.
Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.