A borról:
Tartalmas, komplex nagy bordeux-i házasítás (60% cabernet franc, 30% merlot, 10% cabernet sauvignon), határozottsággal. Bogyós gyümölcsök és érett málna a kortyban, amit elegáns hordós jegyek, az édesfűszerek, a pörkölt jegyek, a kellemes tanninérzet teszik tartalmassá. Van benne erő, feszesség, gyümölcs és fűszer, no meg tartós zamatok. Keménykötésű, a potenciál nagyon is benne van.
Kézi fürtválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés. Minden tétel külön érlelve, a legjava kiválogatva és összeházasítva. Alapvetően 12 hónapig történik az erjedés a hordókban, azonban a cabernet franc esetében ez 14 hónapra kitolódik.
Karakteres ételekhez ajánlunk. Méltó kiegészítője lehet vad és marhahúsból készült ételeknek egyaránt, például egészben sült vaddisznócombhoz vargányagombás barátfülével és vajon párolt zöldségekkel.
Alk:13,5%vol // sav:5,4g/l // cukor: 1,2g/l
A borászatról:
Már a kezdetektől a lehető legmagasabb minőségű borok készítése inspirálta a Szekszárdi borvidéken, Szálkán található Lajver Borbirtok kialakítását, mely egyedülálló filozófiáról tanúskodik. Az itt készülő borok az újszerű gondolkodás és a hagyomány, valamint a természetközeli szemlélet tökéletes ötvözetének bizonyítékai.
„Új minőségi kategóriát szeretnénk megteremteni a borászatban: a legnemesebb szekszárdi hagyományokat ötvözzük a legmodernebb technológiák kínálta lehetőségekkel. Tesszük mindezt szenvedéllyel és hittel, kompromisszumok nélkül, azzal a szándékkal, hogy egyre közelebb kerüljünk a tökéletes borhoz.” – Far Norbert, Lajver Borbirtok főborász
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!