Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
A borról:
Kézzel válogatott, erősen terméskorlátozott szőlőből készült, ami a Becce-hegy legjobb dűlőjéből származik. Mélybordó színű vörösbor, rendkívül összetett illat és ízvilággal. Szeder, áfonya, dohány, étcsokoládé kavalkádja varázsol el minket nagyon hosszú lecsengéssel. A bort a 3 éves tölgyfahordós érlelés és a több éves palackos pihentetés teszi teljessé. Alkohol: 14,5%. Legszívesebben őzzgerincet javaslunk mellé, édesburgonyakrémmel és erdei gyümölcsökkel (áfonya, szeder).
A borászatról:
"A pincészet a történelmi Balaton –felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. Ezt a hagyományt szeretnénk mi is megőrizni, és továbbvinni.
A Pántlika Pincészet mozgatóereje a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete. A gazdaság jelenleg 40 ha-on dolgozik. Az itt termelt alapanyagból készítünk nemrég átadott új épület-komplexumunkban hagyományos és modern technológiával minőségi borokat, amelyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a talaj mineralitása és a szőlő gyümölcsössége. Boraink rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, amire nagyon büszkénk vagyunk."
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!