Sokan szeretik a csokoládét és mégis lelkiismeret-furdalással fogyasztják, mert egészségtelennek gondolják. De a kontra mellett pro is van, amit érdemes tudni, főleg ha nem ipari mennyiségben eszi valaki naponta.
Először is serkentő hatású, ezt mindenki tapasztalta, ha egy fáradtabb napon pár kocka csokival megjutalmazta magát, máris jobban ment a gondolkodás. Koncentráció képességet javítja, boldogsághormont termel, emeli a vércukorszintet és a memóriánkra is jó hatással van.
Fokozza a fizikai teljesítményt, ami sportolás előtt nem jön rosszul a szervezetnek. Ez annak köszönhető, hogy fokozza a szervezetben az ingerületátvivő képességet és ezzel lecsökken a reakcióidő.
A csokoládéban találunk vitaminokat és ásványi anyagokat egyaránt. Ilyen például a B-vitamin komplex, ami az idegrendszert befolyásolja pozitívan, valamint az E-vitamin, mely antioxináns hatása miatt fontos a szervezetnek. Az ásványi anyagok közül érdemes megemlíteni a kálciumot, a magnéziumot, a vasat, a káliumot és a rezet.
Növeli a stressztűrő képességet és enyhíti a depresszió tüneteit. Emellett rengeteg kozmetikai termék összetevőjében is megtaláljuk, megőrzi a bőr hidratáltságát és rugalmasabbá teszi.