Címlapfotó: winenews.it
Bejárták már a világot a Pompeii régészeti park, a velencei lagúnák, a párizsi Montmare vagy éppen a bécsi dombok tőkéinek képei, a városi szőlészkedés azonban most bizonyosan szintet lépett. Japánban, Shiojiri város pályaudvarán 1988-ban ültettek szőlőt, most pedig lepalackozásra került a termésből készült bor.
Eredetileg pergolaként védte a várakozókat a tűző naptól a 3. és 4. vágány közötti peronon, egyúttal reklámként is szolgált, hogy felhívja a figyelmet a helyi borkultúrára. Mindez olyan jól sikerült, hogy 2019-ben, a Nagano járásban található város fennállásának 60. évfordulóján a vasúttársaság gondolt egyet és feldolgoztatta a termést. Az egyik helyi pincészetben készített 100 palack bor augusztusban kerül forgalomba. Az árról nem érkezett információ.