A Tokaji Március Nagykóstolón a VIP vendégek az elköszönő táskában a Budaházy Fekete Kúria 2015-ös Sárgamuskotályára bukkantak. Dávid Rémuszt kérdeztük a borról és arról, mit ajánl hozzá.
A teljesen reduktívan készült bor alapanyagát a Rány dűlőben szüretelték, 2015 szeptemberének elején. A halvány citromsárga színű borban zöldes reflexek figyelhetőek meg, illatában pedig a virágos jegyek mellet a friss banán, és elegáns, muskotályos aromák is kibontakoznak. Szép, friss bor.
Ami pedig a pincészet fajtához való viszonyát illeti, Dávid Rémusz elmondta, hogy jelenleg stíluskeresés zajlik, a tervek szerint, hogyha az évjárat engedi, a jövőben hozzá tesznek a borhoz valamennyi oxidatívan érlelt tételt is.
Ez a sárgamuskotály igazi, könnyed, nyári bor, magasabb savakkal így sajtokhoz, húsokhoz, halhoz is jól párosítható, de a legjobb talán önmagában…