Az utóbbi évekhez képest sokkal hosszabb és hidegebb volt ez a tél, de ma már sokan kabátot is cseréltek, hiszen a tavasz végérvényesen közeleg és előttünk áll az utolsó téli hétvége. Sokáig tartott, úgyhogy adjuk meg a módját! Ehhez ajánlunk nektek boros programokat.
Csütörtök
Öt hónappal ezelőtt nyitott meg a Trump birodalom új bástyája, egy washingtoni hotel, ahol a legdrágább ital címet egy magyar bor tudta kiérdemelni a 140 dollár/kanál árral! Egy teljes palack a Royal Tokaji 2007-es Eszenciájából közel 650.000 forintnak megfelelő összeg ezen a helyen.
És hogy ez miért is érdekes?
Mert
ma este a Selection.hu üzletében
Négy borvidék TOP Furmint kóstolója vár rád a Royal Tokajival. A kóstoló során a Royal Tokaji Birtok Furmintját és három dűlős tételét (Dűlőválogatás, Mézes Mály és Szent Tamás dűlők furmintjai) ízlelhetik meg, továbbá az ország három különböző borvidékéről, Csopakról, Badacsonyból és Somlóról érkeznek furmint tételek. A tételeket a borászok, illetve
Szik Mátyás háromszoros Magyar Bajnok Sommelier mutatja be.
Borkóstoló lesz a
Borháló Hegyvidék üzletében is, ahol a történelmi Magyarország borait kóstolhatjátok meg a
temesvári Rékas /Recas/ mellől.
Ha ide mentek, akkor a részvételi díjból 500 forintot le is vásárolhattok.
Ha pedig
vacsorázni is szeretnétek a borok mellett, akkor irány az
Araz étterem! Két női borász,
Luka Enikő és
Csetvei Kriszitna borait kóstolhatjátok végig az erre az estére megálmodott ételsorral.
Péntek
Furmint Február apropóján egy időutazásra hívunk benneteket! Egyrészt a Furmint múltjában vájkálunk, és régi szőlőfajták boraival ismerkedhettek, másrészt a jelenleg is termelt Furmint leszármazottak borait tesztelhetitek, harmadrészt pedig megtudhatjátok, hogy a jövőben milyen élesztőt javaslnak a terroir borok készítéséhez.
Érdekelnek a családi titkok?
Akkor irány
Székesfehérvár. Egy 1989-ben alapított családi picészetbe pillanthattok be. A Velencei-tó környékén gazdálkodó családi vállalkozást
Csóbor Jenő indította el. Linda, a főborászuk mutatja be boraikat, és enged betekintést a titkokba, tervekbe, illetve fejlődésébe. Lesz még játék és bortotó is!
Hétvége
És igen, igen! Ha valamiért érdemes várni ezt a februári hétvégét, annak mindenképpen a
12. Magyar Borok Bálja az oka. Ha nincs a szekrényedben egy nagyestélyi vagy szmoking, akkor még mindig kölcsönözhetsz vagy vehetsz magadnak egyet. Sőt elárulok egy titkot: turikban is eszméletlen szép ruhákat lehet venni.
100 féle bor, finomabbnál, finomabb
ételek, zongora, jó
zene és társasági élet. Na jöttök?
Szeretnéd tudni, hogy hogyan készül a bor? Melyek a fő szőlőfajták? Mitől különböznek a borok? Hogyan érdemes kóstolni? Melyik borhoz milyen étel illik? Ha a válasz igen, akkor ott a helyed a szombati
Borkollégiumi bevezető egy napos képzésen.
Ha szeretnél stílusos lenni, akkor zárd a
furmint februárt Sárospatakon a
Borosban egy jó borvacsorával.
S végül, de nem utolsó sorban
Szekszárdra indulj ha bort is innál, ha szereted a szabadtűzön készült ételeket és a jó bulit. A
Bodri Pincészet nosztalgia diszkóval vár.
Vasárnap
Aludd ki a bált!