Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést!A bort az íze mellett természetes savtartalma miatt is használjuk a főzés során. Az alkohol pedig, amelynek nagy része elpárolog, segít megnyitni a hozzávalók ízmolekuláit, és a zsírok lebontásában is szerepet játszik. Érdemes úgy is gondolnunk a borra, mint egy olyan hozzávalóra, amely gazdagabb és mélyebb ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.
Araz borvacsora Figula borokra hangolvaAz Araz Étterem által szervezett borvacsorák mindig különleges gasztro-élményt ígérnek. Barka Áron séf tökéletesen hangolja az ételeket a választott borokhoz - vagy választja a borokat a megálmodott ételekhez? Tulajdonképpen a sorrend mindegy is, a lényeg, hogy az ízek, textúrák és a látvány harmóniája mentén hozza létre emlékezetes párosításait.
A báránnyal töltött karalábé, a fehérboros karfiol veloutè és a tokaji sárgamuskotály találkozásaTótfalusi Zoltán, a Tokaj Art Wine séfje az étel megkomponálásakor egy szezonális, nem megszokott alapanyaggal kívánt dolgozni. Az étel és a bor párosításának főbb szempontjai között persze a savak és aromák harmonikus találkozása is szerepelt.
Becsomagoljuk, megisszuk, megfőzzük - Milyen borokat iszunk karácsonykor?A Hilltop online felméréséből kiderült, hogy karácsonykor minden második asztalra kerül bor, akár többféle is, ízlés és a menü szerint válogatva. Ilyenkor szívesen fogyasztunk valami különlegesebbet az ünnepi asztal mellett, sőt a borral készült fogásokba is olyat rakunk, amit meg is innánk. Az ajándékba adott bor továbbra is népszerű.
Magkeverékek boros alkalmakra - Újdonság a bor-étel párosítás terénA Mendula új termékcsaládja, az ötféle Wine Nuts magkeverék szuper finom és egészséges nassolnivaló borok mellé.
Osztrák sí- és gasztrokalandok borokkalAusztriában mindent megtalálhatunk, amire egy néhány napos téli elvonuláshoz szükségünk lehet: rengeteg havat a síeléshez, gyönyörű tájakat, finom ételeket és jobbnál jobb borokat – ez utóbbiakat különösen nagy számban és változatos ízvilággal ahhoz képest, hogy nyugati szomszédunk szőlőtermő területeinek összmérete kisebb, mint Magyarországé.
Nemzetközi borvacsorák otthon: spanyol gasztro élvezetekBlogírónk nemzetközi gasztro kirándulása második állomásának Spanyolországot, a spanyol fogásokat választotta - annak ellenére, hogy egységes spanyol konyha tulajdonképpen nem is létezik, hiszen az itteni asztalokra kerülő ételek földrajzi egységenként nagyon változatosak.
Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkalHa nemzetközi konyháról van szó, tízből kilenc embernek bizonyára elsőként az olasz gasztronómia jut eszébe, és lássuk be, teljesen jogosan. Nagyon sok olasz étel van, ami nem igényel nagyon komoly „előképzettséget”, a megfelelő alapanyagokból szinte bárki csodákra képes. Az itáliai gasztronómia - az olasz borokhoz hasonlóan - ugyanakkor nagyon változatos is: minden tartománynak megvannak a saját kedvencei.